Dobra akcija Fotopoetike

Timski rad za dobar osjećaj u Šibeniku: Prikupite knjige, ostavite posvetu i poklonite ih nekomeFoto: Ilustracija

Kulturna udruga Fotopoetika poziva sve građane da im se pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga i Valentinova te šibenske inačice ‘Art na cestu’ koju je u Šibenik dovela grupa mladih kreativaca okupljena pod nazivom Takeover.

– Pozivamo sve Šibenčane i Šibenčanke, velike i male, da u svojim domovima sa članovima obitelji i prijateljima, na radnim mjestima s kolegama prikupe knjige od kojih se mogu odvojiti i pripreme ih za druge. Izdvojili smo nekoliko ideja na koji način knjigom možemo nekom uljepšati dan i to u povodu nadolazećeg Međunarodnog dana darivanja knjige i Valentinova  koji se obilježavaju na isti datum, 14. veljače. Također, Fotopoetika se pridružila Takeover ekipi u realizaciji treće akcije ‘Art na cestu’ koju je pokrenula karlovačka platforma F12, a koja će biti 17. veljače – pojašnjava Snježana Klarić, voditeljica projekta Opendoor library Fotopoetike.

Akcija prikupljanja knjiga odvija se pod motom #timskirad_dobarosjećaj te se odnosi na zajednički rad prikupljanja knjiga u obiteljskim domovima, među kolegama na radnim mjestima, prijateljima u školama i slično koje potom mogu ostaviti u Knjižnici na otvorenom postavljenoj na šibenskoj rivi uz Turističko–informativni centar kraj kluba Azimut.

– Također ih pozivamo da fotografiraju svoje hrpice knjiga i pošalju nam na mail fotopoetika@gmail.com ili u Facebook inbox Udruge, a mi ćemo ih objavljivati i na taj ćemo način zajedno inspirirati druge na timski rad za zajednicu – poručuju iz Fotopoetike.

Knjige koje građani prikupe mogu biti donirane i drugim ustanovama po izboru ekipa koje se odluče sudjelovati. Na Valentinovo, kada se obilježava i Međunarodni dan darivanja knjiga, knjige mogu poklanjati jedni drugim, prijateljima, simpatijama, partnerima.

– No ne zaboravite da bi posveta na koricama knjige koju darujete drugom imala posebno mjesto u srcu osobe koju ćete obradovati malim, ali značajnim poklonom – napominju iz Udruge.

Ekipe koje žele da njihove knjige izađu na ulicu s porukom ‘Udomi me’ u ponedjeljak 17. veljače, kada će se u Šibeniku obilježiti treće izdanje akcije ‘Art na ulicu’ zahvaljujći šibenskom Takeoveru, knjigu od idućeg ponedjeljka, 10. veljače, moći ćete ostaviti u kutiji koja će biti postavljena posebno za tu namjenu u klubu Azimut.

– U knjizi koju želite da damo udomiti, možete ostaviti poruku neznanom nekomu i biti njegov razlog za osmijeh – poručili su iz Fotopoetike.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.