Tisuću i pol Šibenčana pohodilo Noć muzeja

Kulturna manifestacija Noć muzeja još jednom je nadmašila sva očekivanja. Hladnoća u noći s petka na subotu nije spriječila brojne Šibenčane da pohode šibenski Muzej, ali i arheološki lokalitet u blizini Vodica, gdje je bio uprizoren rimski pokop iz 1. stoljeća.

Prema riječima kustosice šibenskog Muzeja Marije Krnčević Rak, tu je kulturnu ustanovu posjetilo oko tisuću i pol posjetitelja, međutim, točna brojka se, nažalost, ne može doznati jer šibenski kulturnjaci, za razliku od ostalih muzeja u Hrvatskoj, nisu dijelili ulaznice.

– Šibenčane je posebno oduševila modna revija donjeg rublja, a zainteresiralo ih je i uprizorenje rimskog pokopa koji je, unatoč hladnoći, pohodilo 500-tinjak građana – kazala je mlada kustosica. Dodajmo kako su Šibenčani u najdužoj noći hrvatskih kulturnih ustanova uživali u nastupu Mate Skračića Adaptiv Quarteta i spizi pripremljenoj po starim šibenskim receptima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.