U iščekivanju koncerta ‘Pjesma moja raspjevana’ šibenskog Kola i brojnih gostiju na sv. Mihovilu

Šibensko ”Kolo” i Simfonijski puhački orkestar OS RH zajedno sa svojim gostima: KUD-om Jedinstvo, klapom Sebenico, Bornom Erceg i Jelenom Pletikosom ponovno će zajednički nastupiti na Tvrđavi sv. Mihovila!

Nakon spektakularne proslave 115. obljetnice djelovanja uz Carminu Buranu Carla Offa, Kolo će ove godine odati priznanje jednom od najvećih hrvatskih skladatelja u povijesti, Jakovu Gotovcu, povodom njegove 120. obljetnice rođenja.

sibenik kolo najava

Koncert ”Pjesma moja raspjevana” održati će se u subotu 13. lipnja s početkom u 21 sat, a preostale ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti na Tvrđavi sv. Mihovila, Muzeju grada Šibenika, sustavu Eventima (Dallas Music Shop, kiosci Tiska, Petrol benzinske postaje), www.eventim.hr, www.croatia-tickets.com te u turističkim agencijama Mag Tours, Nik i Kompas.

GOTOVAC I ŠIBENIK

Jakov Gotovac svoju je profesionalnu karijeru započeo 1922. godine u Šibeniku, gdje je proveo svega godinu dana, ali dovoljno da ostavi dubok trag. Za svoja vokalna djela, Gotovac je najviše uzimao narodne tekstove: stihovi iz narodne lirike i epike našli su u njemu izvanrednog tumača, umjetnika koji je znao ne samo tonovima ocrtati njihov sadržaj, nego i muzičkim sredstvima podati potrebno raspoloženje i dočarati sredinu. Uz folklorna obilježja, Gotovac je u svoja djela unio i mediteransku raspjevanost, prožetu senzibilnošću, što se najviše odrazilo u operama. Upravo je Jakov Gotovac najizvođeniji autor na repertorau šibenkog “Kola” kroz povijest.

tvrdava nouvelle vague1

Koncert donosi presjek najpoznatijih djela Jakova Gotovca u svim fazama skladateljevog rada. Na repertoaru će se naći najpopularnije obrade klapskih standarda (“Omili mi”, “Dobra večer, uzorita”), zborske pjesme (“Naš grad”, “Jadranu”, “Pjesmo moja raspjevana”), instrumentalna djela “Simfonijsko kolo”, suita iz opere “Morana” i čuveni operni zborovi – “O zemljo naša” iz opera Mila Gojsalića  i “Završno kolo” iz komične opere “Ero s onoga svijeta” koja je obišla više od 80 europskih muzičkih pozornica i izvođena je na devet jezika . Koncert će zatvoriti  veličanstvena “Oda slobodi” iz Gundulićve Dubravke, himnična skladba uz koju je Republika Hrvatska proslavila ulazak u Europsku uniju.

Šibensko “Kolo” i Simfonijski puhački orkestar OSRH u protekloj su godini ostvarili četiri zajednička nastupa pred vise od 3 tisuće ljudi.  Izvrsni uvježbani i visoko motivirani, s preko 120 izvođača na sceni, uz Gotovčeve skladbe stvorit će veličanstvenu atmosferu na Tvrđavi sv. Mihovila i dostojno obilježiti veliki jubilej.

 SuperUho 2014_tvrdjava Sv Mihovil

Tvrđava sv. Mihovila je osigurala da sjajne vibracije nove sezone nastave trajati cijelo ljeto i svojoj publici donosi: 

19. lipnja Mostovi / Darko Rundek & Rundek Cargo Trio

24. lipnja Elvis Stanić&Neven Frangeš – Strana B

13. srpnja Detour – Strana B

22. srpnja Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado

24. srpnja Terraneo Summer Break/ KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA + THE BOOGALOO DESTROYERS + La Luz Visual Collective + Terraneo dj crew

25. srpnja Terraneo Summer Break / LAMBCHOP

31.srpnja Silk&Stone / Amira Medunjanin

3.- 5. kolovoza SuperUho festival/ Flogging Molly, Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, of Montreal, Merchandise

12. kolovoza Jedan dan ljubavi / Massimo

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.