Treperenje

U Muzeju grada Šibenika otvorena izložba murterskog zeta Jürgena Mitranskog

Izložba slika pod nazivom ‘Treperenje’ Jürgena Mitranskog otvorena je večeras u izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika na obali. Šibenska publika izložbu će moći razgledati tijekom cijelog kolovoza.

–  Zanimljivo je da su sve slike nastale na Murteru gdje živi pola godine budući da mu je supruga s otoka, a inspiraciju traži u svemu što ga okružuje. Teme su more, sunce, vjetar, alge i priroda općenito, a u Muzeju je izloženo 29 njegovih slika. To su uglavnom ulje na platnu, akvarel i jedna zanimljiva tehnika ulja i soli – kazala nam je kustosica Anita Travčić.

Jürgen Mitransky je rođen u Rendsburgu (Schleswig-Holstein). Njegovo obrazovanje i zanimanje vodilo ga je od dekoratera izloga, preko studija grafičkog dizajna i funkcije umjetničkog direktora raznih reklamnih agencija, do studija Likovne akademije u Berlinu i nastavne djelatnosti na gimnaziji, a konačno i pri Akademiji likovne umjetnosti u Berlinu i Braunschweigu. Mitransky se bavi promatranjem prirode, crtežima akta i predmeta, slikanjem krajolika, odnosa svjetlosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.