U prostorijama Radio Šibenika izlaže mlada umjetnica Lea Buratović

Radio Šibenik nastavlja s projektom ‘Likovne frekvencije’ u sklopu kojeg u svojim prostorijama, u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu, predstavlja mlade, neafirmirane autore. U petak, 5. listopada u 19 sati svoju će izložbu predstaviti mlada Dubrovčanka Lea Buratović. Lea je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a do sada je imala dvije samostalne izložbe ‘Mladi za mlade’ u Dubrovniku te ‘Imaginarni i stvarni svjetovi’ u Zagrebu.

– Njeno slikarstvo ima  budućnost kad već sada, na startu, očituje zrelost. Lea Buratović  smjelo se  prihvaća slikanja velikih površina. Nimalo se ne boji prostranstva  zadane plohe koja  mnoge preplaši jednako kao  i pisce  koje spopadne  malodušnost pred praznim listom papira koji se proširi u pustinju bez kraja i konca – kazao je za ovu mladu umjetnicu u usponu profesor povijesti umjetnosti Ivo Babić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.