Gošća koncerta Martina Jambrišak

U šibenskom teatru večeras koncert mladih simfoničara iz BaselaFoto: Facebook

Simfonijski orkestar ‘Junge Sinfoniker’ Glazbene akademije iz Basela održat će koncert večeras u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Junge Sinfoniker Basel čine zajednički omladinski orkestar nekoliko glazbenih škola grada Bazela – Musikschule Basel, kao i susjednog kantonaBaselland-a. Studenti koji također sudjeluju potiču iz kantona Aargau i Solothum, kao i okolnog njemačkog i francuskog regiona Badena i Alzaka.

Oko 70 mladih glazbenika tedovito tjedno vježba na Glazbenoj akademiji pod vodstvom iskusnih orkestralnih učitelja. Program se usredotočuje prvenstveno na veliki simfonijski repertoar i pratnju solista. Koncertne ture odvele su orkestar u različite zemlje Europe i Južne Amerike.

Kao gošća nastupiti će Martina Jambrišak koja svira harmoniku od svoje sedme godine. Sa 17 godina počela je studirati na Glazbenoj akademiji u Puli u klasi prof. Amadeja Herzoga. Daljnje studije vodile su je u Bratislavu profesoru Milanu Osadskom i profesoru Elzbieti Rosinskoj u Gdanjsku.

Trenutno studira na Glazbenoj akademiji ‘Frederic Chopin’ u Varšavi u klasi profesora Klaudiusza Barana i Rafala Grzake. Tijekom studija uspješno je sudjelovala na brojnim natjecanjima, među kojima je bila i dobitnica nagrada u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Italiji, Slovačkoj i Poljskoj. Martina je već nastupala kao solistica sa Simfonijskim orkestrom Radio Televizije Slovenija i Hrvatskim simfonijskim orkestrom Nacionalne televizije. Trenutno je članica dueta harmonika s kojim je premijerno izvela nekoliko suvremenih djela.

Ulaz na koncert je slobodan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.