U srijedu u knjižnici film Srđana Keča ‘Mirage’

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u srijedu, 9. listopada, održat će se još jedna u nizu filmskih večeri u sklopu koje će biti prikazan film iz 2011. godine Srđana Keča, Mirage. Početak je u 20 sati.

Srđan Keča je autor iniciran u film kroz radionice Ateljea Varan, da bi potom, kroz program britanske Nacionalne škole za televiziju i film, razvio potpuno vlastiti stil upotrebe dokumentarističkih metoda u realizaciji umjetničkih filmskih eseja velike vizualne snage i precizne dramaturgije. Njegov film ‘Mirage’ sniman je u Dubaiju kao prostoru koji se obično predstavlja kroz stereotipe luksuza, obilja i potpunog trijumfa umjetnog nad prirodnim ambijentom, kao svojevrsna ‘Meka modernizma’.

Keča ga u svom filmu lišava sadržaja namijenjenih fascinaciji pogleda, da bi ga kodirao kao nekonzistentnu mrežu krajnje heterogenih prostornih konstelacija, utopljenih u slijed koji odiše atmosferom nerealiziranih želja i čežnji, kroz nagovještaje raznih stanja emotivne ambivalencije koji očekuju svakoga tko u svom vizualnom istraživanju krene i malo izvan mape predviđenih putanja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.