‘Umreženi susreti’ na sv. Mihovilu: Otvaranje izložbe ‘Skladište zvuka’

U četvrtak, 21. srpnja, s početkom u 11 sati na Tvrđavi sv. Mihovila će se održati otvaranje izložbe ‘Skladište zvuka’.
Riječ je o novom projektu umjetničkog dvojca Lightune.G  koji je rađen  namjenski za prostore cisterne sv. Mihovila u sklopu EU projekta „Umreženi susreti“ i sastoji se od desetak podnih senzora i desetak autonomnih zvučnika.
Ideja cisterni kao sakupljališta vode, jednog od osnovnih elemenata života, je ideja iz koje Lightune.G razvijaju ovu audio instalaciju. Kretanjem kroz prostor posjetitelji će moći odabrati podne senzore kojima će aktivirati zvučne zapise, te time postati autori kratkih autonomnih kompozicija. Kroz taj proces cisternama tvrđave sv. Mihovila privremeno će biti vraćena prvobitna funkcija sakupljališta u kojima je voda zamijenjena zvukom čime će postati aktivni prostor uskladištenih sjećanja.

Na zatvaranju izložbe, 23. kolovoza 2016. u sklopu Strane B očekuje nas audiovizualni performans koji povezuje glazbu i suvremeni teatar na inovativan način „Hairy Hairy Mouth“ hrvatsko-litvanske koprodukcije u izvedbi CHUI & Psilicone Theatre.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.