UOČI VELIKE GOSPE: Danas počinje trodnevnica Gospi od Vrpolja

U biskupijskom središtu Gospe Vrpoljčke danas 11. kolovoza započinje trodnevnica Gospi od Vrpolja uoči jednog od najvećih blagdana Katoličke crkve, blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Velike Gospe. Sveta misa u sklopu trodnevnice održat će se u 19 sati, a predvodit će je don Ivica Boko, ražinski župnik i dekan.

Sutra, 12. kolovoza misu će služiti don Krešimir Gaćina, župnik Grebaštice i Jadrtovca s početkom u 19 sati, dok će u srijedu misu predvoditi fra Krešimir Mikelić župnik iz Danila.

Uoči samog blagdana, 14. kolovoza bogoslužje započinje u 19 sati, a tradicionalno će se u 21. 30 sati održati misa bdijenja koju će predvoditi don Marinko Mlakić.

Na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza jutarnje svete mise počinju u 6, 7 i 8 sati, a svečanu svetu misu s početkom u 10.30 sati predvodi šibenski biskup Ante Ivas. Popodnevna misa održat će se u 19 sati.

gospa plakat

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.