OPERA SE VRATILA NA ŠIBENSKE DASKE: Uspješna praizvedba ‘The turn of the screw’

Opera se vratila u Šibenik. Šibenčani su sinoć uživali u Brittenovoj operi koju su na kazališne daske postavili članovi riječkog i šibenskog kazališta. Najveći pljesak, sasvim zasluženi, upućen je mladom solistu Pjevačkog zbora Zagrebački dječaci, Svenu Jagarincu, čije je izvedba izazvalala nepodijeljene reakcije publike. Ništa manje nisu zaslužili niti ostali solisti, naše Nera Gojanović Klajić u ulozi domaćice gospođe Grose, Martina Klarić u ulozi djevojčice Flore te riječki dio postave predvođen Marijanom Prohaskom, Vedranom Šimić, Markom Fortunatim, Anamarijom Knego i Sergejem Kislevom.

okretaj zavrtnja opera1

Orkestrom od 14 članova izvrsno je ravnala dirigentica Nada Matošević Orešković dok režiju ovog kompleksnog djela potpisuje Ozren Prohić.

Danas, petak 27.rujna, i sutra, subota 28. rujna, na programu  su još dvije predstave dok je premijera u Rijeci zakazana za 15. listopada.

okretaj zavrtnja opera2

Sinoćnja praizvedba opet je pokazala kako nema boljeg dokaza da je šibenska publika spremna na izazov koji im je upućen sa kazališnih dasaka i da se  nestrpljivo čeka početak kazališne sezone.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.