Uživajte u vinskom festivalu pod zvijezdama u baru Krešimir IV na šibenskoj rivi

Sinoć je u prekrasnom ambijentu Caffe & Wine bara Krešimir IV započeo prvi Cro-wine festival. Vinski festival održava se pod zvijezdama, a predstavljaju se vinari iz Šibensko-kninske županije koji oživljavaju već zaboravljene, domaće vinske sorte, shvaćajući da je zapravo ta autohtonost i posebnost nematerijalna kulturna baština koju treba njegovati i kojom se treba dičiti. Osim tih revitaliziranih zvijezda kao što su debit, babić, lasina, plavina, maraština i slične, na prvom Cro-wine festivalu pod zvijezdama predstavit će se i vinari s drugih mediteranskih vinogradarskih položaja.

cro-wine

Cilj Cro-wine festivala je promocija vinske kulture, mediteranskih vinskih sorti, a posebno tradicionalnih sorti šibenskog zaleđa. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez vinara koji imaju viziju i koji ulažu napore u očuvanje i napredovanje tih sorti te stvaraju uvjete da Šibensko-kninska županija postane važna turistička vinska destinacija.

Uz red vina, hrane i glazbe bit će i ‘red’ edukacije kroz vinski kviz koji će biti organiziran večeras. Cro-wine festival počinje od 20 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.