VELIKO PRIZNANJE ŠIBENČANKI: Struka Lanu Stojićević proglasila najboljim mladim likovnim umjetnikom!

Prosinac je bio poseban mjesec za mladu šibensku likovnu umjetnicu Lanu Stojićević.  Prvo je u Ljubljani nagrađena drugom nagradom na izložbi “Different Worlds – Young Contemporary Photography” u galeriji Photon u konkurenciji 11 mladih fotografa, a Lanin će rad putovati po inozemstvu, a za početak bit će izložen u sklopu festivala fotografije u Budimpešti.

Nakon uspjeha u Ljubljani uslijedilo je još jedno veliko priznanje za mladu diplomiranu slikaricu. Lanu je, naime, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika proglasilo najboljim mladim umjetnikom u 2015. godini!

Krovno hrvatsko udruženje za likovnu umjetnost 26-godišnjoj je Šibenčanki nagradu uručilo 8. prosinca na svečanoj sjednici u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu.  Lana je nagrađena zbog svog umjetničko-istraživačkog projekta ‘Crno brdo’ predstavljenog u Galeriji SC u veljači ove godine. Njezina multimedijalna izložba tiče se TEF-a, odnosno neadekvatnog deponiranja gotovo 200 000 tona industrijskog otpada – silikomanganske troske, usred naseljenog ruralnog područja.

Lana, od srca ti čestitamo!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.