‘Vilinske priče’ Ane Bilić Udovičić u posjeti Kamenčićima

Udruga Kamenčići ugostila je Anu Bilić Udovičić, spisateljicu za djecu koja je u ovoj prigodi predstavila štićenicima svoju novu knjigu, zbirku kratkih bajki ‘Vilinske priče’. Tako je nastavljeno dugogodišnje prijateljstvo mlade spisateljice i Kamenčića koji su sudjelovali u ilustriranju Vilinskih priča, inače četvrte Anine knjige.

kamencici ana udovicic.jpg2kamencici ana udovicic

Riječ je zbirci kratkih bajki, koje su temeljene na hrvatskoj i slavenskoj mitologiji. Svi likovi koji se pojavljuju inspirirani su starim hrvatskih pričama i legendama i narodnom tradicijom, koja je prilagođena potrebama današnjeg djeteta. Zbirka sadrži dvadeset kratkih priča raspoređenih u četiri poglavlja čija je namjena da se svake večeri djeci pročita po jedna priča prije spavanja. Ili kako to sama, autorica kaže: “Dogodovštine iz vilinskog kraja sad ispričati valja. Svakog dana pričica jedna za laku noć da djeca mirno snivat mogu poć!”

Vilinske priče uspavljuju i potiču na maštanje, upoznaju djecu s hrvatskom i slavenskom mitologijom i pričama njihovih baka i djedova, s nekim davnim minulim vremenima i pokazuju kako su maštali naši stari. Kako to i dolikuje bajkama, svaka donosi pouku na kraju.

Promocija knjige očekuje se listopadu u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.