Željku Koloperu priznanje Hrvatskog društva filmskih djelatnika

Dugogodišnji djelatnik Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Željko Koloper, dobitnik je još jednog priznanja u ovoj godini. Hrvatsko društvo filmskih djelatnika koje broji preko sedamstočlanova i osam ogranaka među kojima su ogranak režije, snimatelja, scene, glumaca, montažera, kaskadera, animiranog filma te organizacije priznalo je Kolopera kao redovito člana i to upravo u zvanju  – organizatora.

 DUGA KARIJERA

Koloperovo članstvo u HDFD-u ne treba čuditi kada je poznato da već dugi niz godina sudjeluje u filmskih i televizijskim projektima koji se uglavnom snimaju na području grada pa išire poput Obećane zemlje, Anđeo, prah i pepeo, Kako je počeo rat na mom otoku, Dva igrača s klupe, serije Loza, te najnovije filmskog uratka Vinka Brešana Svećenikova djeca. Surađivao je s redateljima poput Veljak Bulajića, Antuna Vrdoljaka, Dejana Šorka, a osim sudjelovanja na filmu i televiziji radio je na snimanjima dokumentarnih filmova, reklama, te glazbenih videospotova.

Kao član Kulturnog vijeća Grada Šibenika, dugi niz godina radi na kazališnom i glazbeno – scenskom programu, te je inicijator tzv. Noćnog programa koji se održava u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala, u Šibeniku.

 RANIJE OVE GODINE

Podsjetimo da je ranije ove godine Željko Koloper primio još jedno priznanje, odnosno primljene je u članstvo Društva hrvatskih dramskih umjetnika. Spomenuta priznanja ne obogaćuju samo životopis poznatog barba Keke, već su i palac gore za kulturni život Krešimirovog grada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.