ZFF putuje: Sljedeći tjedan Šibeniku pogledajte film nagrađen u Cannesu

Zagreb Film Festival u suradnji sa Kinoklubom  Šibenik prikazat će film Alice i gradonačelnik, inteligentnu dramu, odnosno komediju koja, kako kažu organizatori, sjajno odgovara ženskoj publici.

Film će biti prikazan u četvrtak s početkom u 20 sati u Barcodeu, a bitno je naglasiti kako nije primjeren za djecu.

Ostarjeli, ali oštroumni, gradonačelnik Lyona Paul nakon godina provedenih u političkoj areni zapada u egzistencijalnu krizu. Nekoć ambiciozni političar više nema ni jednu originalnu zamisao, a spašava ga jedino inercija političkog sistema u kojem su ljudi previše otupjeli da bi to primijetili. Kada iz Oxforda stigne mlada filozofkinja Alice kako bi se prijavila za radno mjesto koje više ne postoji, Paul u njoj vidi posljednju slamku spasa te joj nudi novo namještenje – zadaća joj je naoružati gradonačelnika svježim idejama. Neobičan par upušta se u političku revoluciju. Ova vrckava drama / komedija ovjenčana je nagradom Europa Cinemas Label, najprestižnijim priznanjem u sekciji 15 dana autora u Cannesu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.