Inspiriran albumom Matija svira Arsena

Zoran Predin na tvrđavi sv. Mihovila pjeva Arsena

Tvrđava sv. Mihovila

Zoran Predin uz pratnju vrhunskih glazbenika Damira Kukuruzovića i Django Group, šibenskoj će publici u subotu izvesti Arsenove pjesme u novim, gypsy swing aranžmanima. Pjesme su nastale u suradnji s producentom Brunom Urlićem i dio su nedavno objavljenog albuma ‘Zoran pjeva Arsena’.

Inspiriran albumom Matija svira Arsena, Predin se zapitao se tko će Arsena pjevati? Odluka je pala da zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnikom Damirom Kukuruzovićem obradi pjesme u gypsy-swing stilu, sa prizvukom stila legendarnog Leonarda Cohena i Vaya Con Dios. Rezultat, album s 12 pjesama jednog od najvećih hrvatskih poeta, premašio je sva očekivanja, te ga je i publika i kritika prihvatila s oduševljenjem.  Što je najbitnije, otkrivaju ga i nove generacije ljubitelja dobre glazbe.

Uz dobro znane ‘Kuća pored mora’ i ‘Pamtim samo sretne dane’, Predin će podsjetiti na malo manje poznate, no njemu posebno drage stihove pjesama ‘Ni ti, ni ja’, ‘Imenom sam tvojim zvao’ te ‘Zagreb i ja se volimo tajno’ koje su obilježile dugogodišnje prijateljstvo dva glazbenika

Zoran Predin ne krije uzbuđenje uoči koncerta s obzirom da mu je ovo prvi šibenski nastup u četrdeset godina dugoj karijeri okrunjenoj ovim, četrdesetim po redu, albumom svima dobro poznatih Arsenovih pjesama presvučenih u novo ruho.

Nastavak je to priče vezane uz Arsena i Tvrđavu sv. Mihovila. Šibenska publika pamti emotivan koncert kojim je obitelj Dedić na istom mjestu prije tri godine obilježila datum Arsenova rođendana. Ove godine na repertoaru je koncert Zorana Predina, jedinstvena glazbena posveta liku i djelu jednom od najvećih hrvatskih kantautora – ili, bolje rečeno, posveta prijateljstvu.

Na pitanje što bi Arsen, poznat po svom britkom i pomalo ciničnom smislu za humor, rekao da je u publici na subotnjem koncertu, Predin odgovara: ‘Zorane, ja sam došao, ali neću ostati do kraja. Ja ni na svom koncertu ne ostajem do kraja.“ No siguran je da bi se Arsenu koncert svidio, s obzirom da je bio poznat po želji za eksperimentiranjem u glazbi, koje je upravo na ovom albumu ‘novih originala’, došlo do izražaja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.