Burić posjetio Kaprije i Zlarin: Nabavit ćemo nove brodove i bolje povezati naše otoke s kopnom

Gradonačelnik Grada Šibenika i ponovni kandidat za tu funkciju Željko Burić  s kandidatom za svog zamjenika Paškom Rakićem, danas je obišao otoke Kaprije i Zlarin gdje se družio s otočanima.

Otoci našeg arhipelaga su biseri Grada Šibenika. Naši otoci moraju živjeti tijekom cijele godine i imati jednake uvjete kao i ostali dijelovi grada. Svjesni smo kako je otočanima glavni problem prometna povezanost, stoga Grad Šibenik intenzivno radi na pripremi dokumentacije i provedbi projekta pomorskog povezivanja svih otoka brzim brodskim linijama koje bi prometovale puno češće nego je to sada slučaj. Realizacijom projekta UrbEco nabavit ćemo nove brodove i reorganizirati morske linije prema našim otocima, kazao je gradonačelnik Burić prilikom današnjeg posjeta otocima šibenskog arhipelaga.

 Burić je podsjetio na veliki projekt na kojem je Grad u proteklom razdoblju vrlo uspješno radio.

– Do ljeta 2020., kada je planiran završetak projekta razvoja koraljarstva na Zlarinu, na otok koraljara ući će 26 milijuna kuna i time će biti okrenuta nova stranica u razvoju ovog otoka, morskog predgrađa Šibenika. Europska unija financirat će 75 posto od tog iznosa. Kada smo prije nekog vremena prvi put predstavili namjeru utemeljenja Hrvatskog centra koralja, mnogi su bili skeptični, a sada je taj projekt pred ostvarenjem, kazao je.

Zlarin1

Gradonačelnik Burić za kraj je još naglasio kako Grad čini sve da otočanima olakša svakodnevni život i izvan turističke sezone.

– Život na otoku prepun je izazova s kojima se ne može baš svatko nositi. Mi se trudimo i radimo na tome da stanovnici naših otoka imaju jednake uvjete za život kao i svi drugi naši građani. U narednom periodu imamo u planu  izgradnju kraka otočnog vodovoda prema Kapriju, Žirju, Zlarinu i Obonjanu. Obnavljamo infrastrukturu i potičemo razvoj otoka koji moraju živjeti  tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima, kazao je gradonačelnik Burić prilikom današnjeg posjeta otocima šibenskog arhipelaga.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.