Frane Malenica predstavio program i sve kandidate HNS-a za Gradsko vijeće Šibenika

Hrvatska narodna stranka koja na predstojeće lokalne izbore izlazi samostalno sa svojim kandidatom za gradonačelnika Šibenika, Franom Malenicom, održala je danas završno predstavljanje svoje liste za Gradsko vijeće Šibenika i kandidata za gradonačelnika Šibenika i njegove zamjenike.

Frane Malenica ukratko je ponovio predizborni program HNS-a koji su tijekom kampanje predstavili na nekoliko konferencija za novinare.

hns19052017 (6)m

– HNS se zalaže za izgradnju infrastrukture u Šibeniku, od izgradnje podmorskog cjevovoda za Obonjan, Kaprije i Žirje koji bi financirali iz europskih fondova uz sredstva nacionalne komponente iz Hrvatskih voda te lokalno iz naknade za razvoj kapitalnih objekata. Time bi proračun Grada Šibenika bio opterećen sa nula kuna. Drugi infrastrukturni projek je izgradnja kanalizacijskih sustava na priobalnom dijelu i na slivu rijeke Krke, Rasline, Zatona, Jadrije, Žaborića, Grebaštice i Šparadića. I taj bi projekt financirali europskim sredstvima. Mi u HNS-u to radimo, imamo znanje i iskustvo u vođenju EU projekata tako da bi taj dio proračun Grada koštao nula kuna, rekao je Malenica.

Treći projekt šibenskog HNS-a je izmjena infrastrukture u starom dijelu grada jer je, rekao je Malenica, razvojem turističkih kapaciteta kolabirao postojeći sustav koji se već sto godina nije obnavljao ni gradio.

hns19052017 (10)m

– Među prvima smo predložili da bi u Šibeniku trebalo financirati udžbenike za osnovne škole, omogućiti produženi boravak u svim osnovnim školama za niže razrede te uvesti informatiku kao izborni predmet već od prvog razreda. Izračunali smo da je za taj dio programa potrebno pet milijuna kuna kroz četiri godine, rekao je Malenica.

Malenica je istaknuo poseban problem Šibenika sa prometom u mirovanju, odnosno parkirališnim prostorom te najavio da HNS ima program izgradnje etažnih, montažnih garaža u gradskim četvrtima, posebno na Baldekinu, Vidicima i Šubićevcu.

– Naša lista za Gradsko vijeće Šibenika odraz je presjeka HNS-a, a isto tako i presjeka hrvatskog društva. Na listi imamo od radnika do doktora znanosti, inženjera, pravnika, ekonomista i svih profila, rekao je Malenica predstavljajući potom pojedinačno svih 25 kandidata.

hns19052017 (18)m

Kandidati HNS-a za Gradsko vijeće Šibenika

1. Frane Malenica
Ima preko 33 godine radnog iskustva, a trenutno radi kao koordinator za ekonomske poslove u Vodovodu i odvodnji Šibenik d.d. Tijekom radnog vijeka obnašao je vodeće pozicije u trgovačkim društvima, od financijskog direktora, zamjenika predsjednika uprave i direktora. Radio je kao tajnik u Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije.

2. Neven Periša
U FINI je radio 21 godinu, a posljednjih šest godina radi kao rukovoditelj operativnog sektora u Gradskoj čistoći Šibenik. Posljednje četiri godine predsjednik je ŽKK Šibenik.

3. Goran Horvatović
Od 2000. do danas radi kao doktor veterinarske medicine u veterinarskoj praksi, a ujedno je i ovlašteni veterinar za obavljanje državnih naređenih mjera iz domene zaštite zdravlja životinja i ljudi.

4. Smilja Čvrljak
Rukovoditeljica općeg, pravnog i  kadrovskog sektora u Gradskoj Čistoći Šibenik

5. Vojmir Roša
glazbenik i vlasnik kulturno-glazbene agencije LIRA-STAGE

6. Slađana Gović
referent financijske službe Vinoplod Vinarija d.d.

7. Dražen Babić
prof. kineziologije i trener veslanja u VK Dupin

8. Matea Lambaša Goršić
Micros Šibenik – suradnik za podršku poslovanju s malim poduzetništvom Sberbank d.d.

9. Kristina Jurković
Knjigovođa Hotel Imperial d.d.

10. Mirjana Knežević Grubišić
Umirovljenica

11. Jure Pešo
Ovlašteni inženjer građevinarstva za poslove projektiranja i nadzora – Vodovod i odvodnja Šibenik d.o.o.

12. Krešimir Relja
Voditelj službe gospodarenja otpadom – Bikarac d.o.o.

13. Sonja Renje
Blagajnik Vodovod i odvodnja Šibenik d.o.o.

14. Joško Lambaša
Šef službe izgradnje HEP-ODS d.d. Elektra Šibenik

15. Marica Dlaka Vlajković
Voditeljica odjela za opskrbu u HEP-ODS d.d. – Elektra Šibenik

16. Mirko Guloznić
Zaposlenik u privatnoj firmi

17. Marija Pavičić
Prodavačica u suvenirnici NP KRKA

18. Marko Junaković
Prodajni savjetnik u Auto centru Šibenik

19. Ozren Nadoveza
Direktor HEP-ODS d.o. Elektra Šibenik

20. Lasta Delić
Odgojiteljica predškolske djece

21. Ana Baljkas
Odgojiteljica u dječjem vrtiću

22. Mario Bubanko
Zaposlenik u privatnoj firmi Brodski servis

23. Nada Stošić
Umirovljenica

24. Draško Lambaša
Stečajni upravitelj

25. Petar Mišura
Voditelj Odsjeka za gospodarstvo Grada Šibenika, pomoćnik pročelnika

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.