Pauk: U nedjelju glasamo za nastavak razvoja Šibensko-kninske županije

Aktualnom županu Goranu Pauku pobjeda u prvom krugu izmaknula je za samo 0,6 posto, a ovu nedjelju ga u drugom krugu čeka šef šibenskog SDP-a Franko Vidović. Pred sam početak izborne šutnje, s Paukom smo stavili točku na i na ovogodišnju kampanju.

Jeste li uopće zadovoljni rezultatom prvog kruga?

Jako sam zadovoljan i još jednom bih zahvalio svima koji su mi povjerili svoj glas. Posebno me veseli činjenica da su, osim rezultata, reakcije građana odlične i one me još više motiviraju da jednu pozitivnu priču koju provodimo posljednjih godina nastavimo dalje. Sretan sam i ponosan što većina žitelja županije smatra da sam svoj posao do sada obavljao savjesno, odgovorno i uspješno te žele da zajedno nastavimo s planovima i projektima. Postoji čitav niz kvalitetno odrađenih projekata kojima je svrha bolji život svakog stanovnika županije, iz kojeg god njenog dijela dolazio. U prethodnim mandatima fokusirali smo se na gospodarski uzlet županije, za što je ključan bio Regionalni operativni program. Rezultat toga je poduzetnička zona Podi, centar AluTech, poljoprivredni poticaji od oko 3,5 milijuna nasada loze, masline i različitih voćki..

Također, vrlo dobar rezultat naše liste na izborima za Županijsku skupštinu, u kojoj praktički već imamo većinu, još je jedna potvrda za kvalitetan rad i preduvjet da sve ono što sam komunicirao u kampanji i ostvarim. Osim toga, drago mi je što smo pobijedili u svim dijelovima županije, od Zagore i obale pa sve do naših otoka. Izuzetak je jedino Kistanje. To znači da su naši žitelji prepoznali trud našeg tima da sve dijelove Šibensko-kninske županije ravnomjerno razvijamo i svugdje im pružimo najbolje uvjete za život i rad.

Što nudite žiteljima u novom mandatu župana Šibensko – kninske županije?

Kratko i jasno: želim pomoći žiteljima Šibensko – kninske županije u kojem god njenom dijelu živjeli te im omogućiti da se na prostoru županije kvalitetno školuju, imaju dobar posao i da sretno žive. Osim završetka već započetih projekata, jedan od najvećih poduhvata je restauracija tvrđave sv. Nikole koja je unikatni primjer naše kulturne baštine. Nastavit ćemo s povezivanjem otočkog i kopnenog dijela županije kroz niz rekonstrukcija, gradnji i dogradnji luka, privezišta i molova. Ipak, vjerojatno najambiciozniji plan je projekt regeneracije Grada Knina za koji je već spremno 25 milijuna eura i čiji je cilj ulaganjem novca u obnovu tvrđave i stare jezgre našem kraljevskom gradu dati novi zamah za daljnji razvoj. Uz regeneraciju Knina vezana je i ideja osnivanja Parka prirode Dinara kojom ćemo privući još turista u našu županiju. Želimo još bliže povezati turizam i poduzetništvo i zato planiramo izgraditi Centar za posjetitelje Šibensko-kninske županije te centar kompetencija u turizmu. Usto, zdušno podržavam projekt Memorijalnog centra Domovinskog rata ‘Oba dva’ u Zečevu koji će biti muzejski podsjetnik na teške dane obrane Hrvatske u Domovinskom ratu. Šibensko – kninska županija mora se nastaviti razvijati!

Bio je veliki broj kandidata, uz mnoge poslane poruke i aktivnosti. U drugom krugu je više prostora za direktniju komunikaciju s biračima, imate li im što za poručiti?

U posljednja dva mandata obišao sam županiju uzduž i poprijeko i svo ovo vrijeme radio sam za svakog njenog žitelja, odakle god dolazio. U svakodnevnoj sam komunikaciji sa žiteljima županije i vrlo dobro znam kako razmišljaju i što trebaju. Kampanja je bila prilika da se još jednom skrene pozornost na učinjeno i istakne važnost stabilnosti za razvoj županijeKao i u prvom krugu, biračima želim poručiti da izađu na izbore i svoj glas daju onima koji su u stanju razvijati Šibensko – kninsku županiju. Iza mene stoje rezultati, a omjer snaga iz prvog kruga potvrđuju da su stanovnici županije prepoznali sve što smo radili proteklih godina. Zbog toga pozivam stanovnike Šibensko-kninske županije da ovu nedjelju zaokruže broj 1 na izborima za župana i tako osiguraju da se županija nastavi razvijati u smjeru kojim je krenula – smjeru rasta i razvoja na svim poljima i u svim krajevima  naše prekrasne županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.