Plenković na turneji po županiji: ‘Očekujem pobjedu u županiji, Vodicama, Tribunju, Šibeniku i Kninu’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Vodicama je danas dao snažnu podršku kandidatkinji HDZ-a za vodičku gradonačelnicu, dr. Nelki Tomić, kao i županu šibensko-kninskom Goranu Pauku uoči drugog kruga lokalnih izbora.

– Želim još jednom dati snažnu potporu našoj kandidatkinji za gradonačelnicu Vodica, dr. Nelki Tomić, koja je ostvarila sjajan rezultat u prvom krugu, jednako kao i lista HDZ-a. Njezina politika usmjerena je na nastavak razvoja Vodica, odnosno na sve ono što je Branka Juričev-Martinčev učinila ranije, a što će nastaviti raditi u Hrvatskom saboru kao zastupnica iz devete izborne jedinice – rekao je Plenković.

Cilj je, kaže, da Vodice krenu s još boljim povlačenjem EU sredstava, daljnjim razvojem infrastrukture i, naravno, brojnim projektima u turizmu jer je vidljivo da se Vodice razvijaju i s novim hotelima i s priljevom turista svake sezone.

– Drago mi je da mogu podržati i našeg kandidata Gorana Pauka za župana šibensko-kninske županije jer on je ovaj puta na ovim trećim izborima ostvario sjajan rezultat. Svega par stotina glasova mu je falilo u prvom krugu. I kao predsjednik Hrvatske zajednice županija i čovjek koji poznaje sve gradove i ključne projekte, siguran sam da će i Goran i Nelka ostvariti sjajnu pobjedu za tjedan dana – kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na Tribunj i Knin gdje su kandidati HDZ-a, Damir Pilipac i Josipa Rimac, ostvarili lošije rezultate od nezavisnih kandidata.

– U drugom krugu očekujem preokret, odnosno sinergiju svih birača, te pobjedu – poručio je Plenković.

Predsjednik hrvatske Vlade u Vodicama je izjavio kako se vode razgovori s domaćim i ruskim bankama u vezi financiranja Agrokora te da će oni biti pozitivni.

– Razgovori se vode, novo financiranje će doći. Pregovori se ne vode na cesti ni javno. Kada budu okončani bit će takvi da će biti sigurno pod povoljnijim uvjetima nego što je to bilo ranije – naglasio je Plenković.

Od sutrašnjeg razgovora s predstavnicima Sber banke očekuje nastavak suradnje i misli da će se financiranje nastaviti. Plenković je, također, kazao kako će se nakon drugog kruga lokalnih izbora znati hoće li imati većinu u parlamentu.

Premijer je podržao i šibenskog gradonačelnika Željka Burića sa suradnicima s kojim se sastao u Šibeniku, a kojemu je svega tristotinjak glasova nedostajalo do pobjede u prvom krugu.

– Siguran sam da će i Goran i Nelka ostvariti sjajnu pobjedu za tjedan dana – zaključio je Plenković.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.