Prikupili 1.274 potpisa: Samostalnu listu za šibensko Gradsko vijeće predali i HNS-ovci

Kandidacijske liste za Gradsko vijeće Šibenika danas su predali i HNS-ovci koji na lokalne izbore izlaze samostalno. Predvođeni kandidatom za gradonačelnika Šibenika Franom Malenicom i kandidatima za njegove zamjenike Goranom Horvatovićem i Nevenom Perišom te kandidatom za dožupana Petrom Mišurom, izbornom povjerenstvu predali su 1.274 potpisa građana.

HNS lista 2

– Hvala svima koji su nas podržali u kandidaturi, a mi ćemo pokušati opravdati povjerenje i osvojiti i njihove glasove. Naš je cilj svakako ući u Gradsko vijeće Šibenika, a mislim da bismo mogli osvojiti i dva mandata – kazao je Frane Malenica.

HNS-ovci su na listu od 25 kandidata, kako su rekli, stavili mlade i obrazovane, žene i ljude s iskustvom.

– Naša lista je zapravo presjek hrvatskoga društva. Imamo kandidate od radnika preko inženjera do doktora, utjecajnih gospodarstvenika. Od 25 kanidata 11 je žena i sedam mladih čime smo vodili računa o svim kriterijima – rekao je Malenica.

Frane Malenica

Po mišljenju Gorana Horvatovića, potpora građana koji su potpisali kandidature, jamstvo je da birači prepoznaju HNS kao opcijukoja zaslužuje njihovo povjerenje.

Podsjetimo, HNS je odlučio za Šibenik na izbore samostalno razočarani što je njihov dugogodišnji partner, SDP, za drugog kandidata za dogradonačelnika odabrao bivšeg HDZ-ovca Antona Dobru. Ipak, na listu za županijsku Skupštinu HNS ide s SDP-om te HSU-om i HSS-om.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.