SDP o visokom obrazovanju i Palacinu: Burić zbraja prinose iz voćnjaka koji još nije zasadio

Gradonačelnik ne samo da je zbrojio kruške i jabuke, već pribraja i prinos iz voćnjaka koji još nije ni zasadio, rekao je Joško Šupe na konferenciji za novinare SDP-a komentirajući izjave Željka Burića o ulaganjima u visoko školstvo u Šibeniku koje je u više navrata ponovio tijekom travnja.

– Ne znam koliko je u političkom životu zanimljivo baratati argumentima, koliko je korisno, ali mi se držimo toga da je bitno javnost upoznati sa činjenicama i brojkama, makar i reakcije kakve smo dobili od gradonačelnika nakon prošle pressice su bile prilično infantilne, kazao je Josip Živković, SDP-ovo gradonačelnički kandidat.

sdp26042017 (17)

 

Šupe je naglasio kako nije riječ o samo jednoj laži te kako gradonačelnik želi provesti doktrinu po kojoj više puta izrečena neistina, postaje istina.

– Gradonačelnik tvrdi da je u visoko obrazovanje uloženo više od 120 milijuna kuna što podrazumijeva da je to već obavljeno. U 2015. godini je Grad Šibenik sa 25 posto u ukupnim rashodima bio sedmi u Hrvatskoj po visini ulaganja u obrazovanje. Uspoređujući podatke od 2010. godine do danas po udjelu je to tek četvrto mjesto i to iza godina prije Burićevog mandata, rekao je Šupe.

I po apsolutnom iznosu ulaganja, usporedio je Šupe, u 2015. godini uloženo je obrazovanje manje nego 2011. ili 2012. godine. Zbarajajući ulaganja u visoko obrazovanje u protekle četiri godine Šupe je došao do iznosa nešto manjeg od 14 miljuna kuna.

sdp26042017 (13)

– Onda u tu cijelu priču ubacimo malo krušaka i jabuka, 80 milijuna što bi se trebalo dogoditi za kampus Palacin pa 20 milijuna za ‘Trokut’. Kada sve to zbrojimo dođemo do brojke od 113,7 milijuna kuna. Još smo daleko od 120 milijuna kuna za koje gradonačelnik kaže da su već uložene u visoko školstvo, kazao je Šupe.

SDP-ovci su usporedili i ulaganja u infrastrukturu zone Podi te došli do podatka da je od početka 2010. godine do 30. lipnja 2013. godine uloženo 12 puta više nego u mandatu aktualne gradske vlasti, dok je u istom razdoblju u promidžbu i informiranje uloženo šest puta više nego u mandatu prethodne vlasti.

– Na jednu kunu uloženu u komunalno opremanje zone Podi, gradonačelnik je u svom mandatu trošio kunu i pol na samopromociju, zaključio je Šupe.

sdp26042017 (10)

Josip Živković rekao je kako je sve ovo već potrošeni novac i oko toge ne treba puno plakati.

– Ovo su realne, stvarne i službene brojke koje svatko može provjeriti. Ovo su činjenice i bude li ikakvih odgovora na ovo bilo bi lijepo da se izađe sa činjenicama, a ne sa uvredama jer je to ispod razine kampanje za gradonačelnika, zaključio je Živković.

sdp26042017 (21)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.