Marketing

ZAŠTO OGLAŠAVATI NA ŠIBENSKOM PORTALU?

Šibenski portal nasljednik je NT portala i službeno internetsko glasilo Šibenskog tjednika, najopširnije kronike Šibensko-kninske županije.
Mjesečni posjećenost portala je 80.000 korisnika, dok broj registriranih korisnika raste iz mjeseca u mjesec.
Moguće je targetiranje oglasa prema željama klijenta, odnosno u skladu s preferencijama ciljne skupine koju želi privući. Također, internetske stranice Šibenskog portala su usko povezane s Facebook stranicom Šibenskog tjednika s velikim brojem fanova, a dijeljenjem različitih sadržaja na FB stranci vašem oglasu omogućavamo još jedan kanal prezentacije.
Ukoliko se nikad niste oglašavali na internetu, zahvaljujući bogatom iskustvu, grafičari Šibenskog portala vizualnim rješenjima mogu približiti vaš proizvod i/ili uslugu potencijalnim korisnicima na najatraktivniji mogući način.

ZAŠTO OGLAŠAVATI NA INTERNETU?

Izravan doseg velikog broja ljudi
S obzirom na to da je internet najbrži rastući medij na svijetu, oglašavanjem na internetskim stranicama vaš proizvod i/ili usluga postaje dostupna velikom broju ljudi. Osim toga, brzina kojom se šire vijesti na online medijima u kombinaciji s rastom broja korisnika društvenih mreža, vaša vijest puno brže dolazi do potencijalnih klijenata u usporedbi s oglašavanjem u klasičnim medijima.
Niža cijena oglašavanja
Oglašavanje na internetu je zamjetno jeftinije u odnosu na ostale načine oglašavanja, a time i isplativije. Uz to, zahvaljujući razvijenim online grafičkim rješenjima, kampanje na internetu su vizualno atraktivnije od onih u tradicionalnim medijima, što se u konačnici može bolje odraziti na plasiranje proizvoda i/ili usluge.
Prilagodljivost potencijalnim korisnicima
Zbog mogućnost i interakcije, kampanje na internetu se mogu mijenjati i usmjeravati ovisno o potrebama korisnika. To znači da se internetska kampanja može prilagođavati u svako doba ovisno o specifičnim uvjetima (npr. pojačano oglašavanje u ljetnoj sezoni na stranim jezicima, povezivanje s FB stranicama, mijenjanje pozicije oglasa, itd.)
Cjelovito predstavljanje proizvoda i/ili usluge
Oglašavanje u tradicionalnim medijima ograničeno je prostorom i slikovnim prikazom što je u potpunosti u suprotnosti s internetskim oglašavanjem. Klikom na banner koji je povezan s vašom web stranicom, korisnici se imaju priliku u potpunosti upoznati s uslugama i/ili proizvodima koje nudite, cijenama, lokacijom, itd.

INTERNET U HRVATSKOJ

Neki podaci istraživanja koje kontinuirano provode tvrtke VALICON i Gemius S.A., jedne vodećih poduzeća za marketinško savjetovanje i marketinško istraživanje u jugoistočne Europi:
• u Hrvatskoj je veljači 2010. zabilježeno 1,6 milijuna surfera,
• prodor interneta u Hrvatskoj je kontinuiran i ne zaostaje za svjetskim trendovima korištenja “novih medija”,
• preko 87% hrvatskih surfera koristi internet svakodnevno kao izvor informiranja, a samim tim predstavljaju i nezaobilazan potencijal oglašivačima.

KONTAKT
Prodaja oglasnog prostora:
Anita Lugović – voditeljica marketinga
099 212 5797
marketing@sibenskiportal.hr