Ako još niste odlučili što ćete danas spremiti za ručak, možda i za večeru, a ne jede vam se meso i teška hrana, još uvijek stignete na peškariju na pijaci, gdje je izbor ribe i morskih plodova više nego solidan. Možete i birati, skuplju ili znatno jeftiniju varijantu.
Dakle, možete izabrati između jadranskih liganja za 130 kuna, i neuglednih, ali isto tako ukusnih lignjuna po 30 kuna. Razlika je više od sto kuna, a ukus Jadrana u ustima skoro isti, jedino lignjune morate malo jače žvakati. Predlažemo lignjune očistiti, staviti maslinovog ulja i pokoji krumpir padelu, peći na 18o stupnjeva oko sat vremena. A mogu i na rižot.
Tu su i škampe za 150 kuna, ako vas kriza ne kači, buzara je idealno rješenje, može i koja školjka po 60 i 80 kuna završiti u teći.
A ako ste prosječni Hrvat i Šibenčanin, rješenje su papaline po 20 kuna za kilo, a recept, vjerujemo, nije potreban.
Za desert smokve od 15 do 20 kuna, pri kraju radnog vremena i manje, rashladiti ih u frižideru i to je to.
Dakle, kilogram papalina 20 kuna, kilogram smokava 15 kuna. Sve skupa 35 kuna, plus kruh 10 kuna. Za tri osobe 15 kuna po glavi pravi zdravi i ukusni mediteranski ručak. Ni Jamie Oliver ga se ne bi sramio.
Dobar tek!