4. GRR FEST – i bez sponzora ‘praši’ dalje

Sezona glazbenih festivala duž šibenske rivijere odavno je počela, a niski odrađenih festivala uskoro će se pridružiti i najsjevernije pozicionirani festival u županiji – Grr fest. U petak i subotu, 27. i 28. srpnja očekuje se glazbeno hodočašće do Strmice, stare vojarne, gdje će se održati četvrto izdanje ovog festivala. Kako Grr fest, tragom odluke da se festivalska lokacija redovito mijenja, posjetitelje vodi na izlet izvan samog grada Knina, više je to festival kninske okolice, nego što je – kninski. Organizacijski iza njega stoji Jug Ramljak, vlasnik kultnog kninskog kafića A3, pa nije pretjerano reći da je Grr fest kruna cjelogodišnjeg rada ekipe iz kafića, epicentra kninske urbane scene.

GLAZBENO HODOČAŠĆE

Dva tjedna pred početak festivala, Jug javlja da su pripreme pri kraju, ostali su tek detalji koje treba ‘finiširati’, dok je line – up poznat i postavljen na internetskoj stranici festivala (www.grr-fest.org).

– Mislim da nam je line – up najjači dosad. Imamo odličan inozemni program uz odlične bendove iz Hrvatske – ‘tuče’ Jug ‘drito’ u glavu, a svi koji redovito posjećuju koncerte u A3 ili su već bili na nekom od prijašnjih festivala, neće preskočiti ni četvrti Grr festival. Osim toga, u samo tri godine postojanja festival je postao glazbeno hodočašće koje ni izvođači ne odbijaju.

– Prvog dana festivala imamo Joke iz Francuske, srpski Atheist Rap, odličan varaždinski bend Vlasta Popić, onda Smiren Off, Luft koji ‘vuče’ na The White Stripes samo na hrvatskom, Noviot Pochentok iz Skopja – nabraja Jug. U subotu, drugog dana festivala neće nedostajati uzbuđenja, a izvođači su opet nacionalno šaroliki.

– Dolaze nam Banditi iz Rima koji su već nekoliko puta svirali u Kninu, a od domaćih tu je Darkvud iz Sinja. Malo tko bi očekivao da Sinj može dati tako kreativan bend – iskren je organizator, te dodaje:

– Festival je žanrovski šarolik. Tu ima ska, punka, funkyja, reggaea, etno balkanike. Svega. Mislim da će iznenaditi ljude koji dođu – tvrdi Kninjanin kojeg na oduševljene mladih sugrađana nikako ne prolazi mladenačka zaluđenost glazbom.

BEZ SPONZORA I MAKADAMA

Zahvaljujući Jugu i njegovom entuzijazmu, Knin se može pohvaliti scenom na kakvoj bi pozavidjele i neke veće, susjedne sredine, a biti dijelom toga, odnosno Grr festa košta pedeset kuna jedan dan, osamdeset oba, uz osiguran kamp na festivalskoj lokaciji, te popratni program na istom mjestu. I, naravno, prijevoz od Knina do Strmice.

– Strmica je desetak minuta od Knina cestom, a ove godine sve je asfalt, nema makadama. Potrudili smo se – u šali će Jug. Dodajmo i to da je Grr fest jači od svega jer četvrtu godinu za redom opstaje bez sponzora. To se zove – strast.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.