Adventski sajam, Božićne čarolije i live svirke za blagdane u Šibeniku

Najveći đir u gradu planira se na Staru godinu, kada će šibenske glazbene snage uvesti građane u Novu godinu  i zabavljati Šibenčane na obje pozornice. Novogodišnji program započeti će u 21 sati.

Od Badnjaka do kraja godine na pozornici kod Peškarije svake večeri predviđeni su nastupi live bendova, a uz koncerte, šibensku božićnu priču i ove će godine nadopuniti Adventski sajam Snježane Klarić, te tradicionalne „Božićne čarolije“, prema programu Željka Kolopera.
Adventski sajam održavat će se na potezu od stuba Katedrale sv. Jakova do Peškarije, svakim vikendom u jutarnjim i poodnevnim satima u mjesecu prosincu. Sudjelovanje na Adventskom sajmu bit će besplatno za izlagače i svi koji se žele uključiti sa svojim rukotvorinama još se mogu javiti voditeljici Adventskog sajma, Snježani Klarić na mail snjezanaklaric5@gmail.com, ili potražiti sve dodatne informacije na Facebook stranici pod nazivom Sajmich.

Program „Božićnih čarolija“, inače najstarije hrvatske dječje, blagdanske manifestacije, koja će se ove godine u Šibeniku održati 21. put, započinje 7. prosinca, velikom Povorkom Djeda Božićnjak, mažoretkinja i kostimiranih motorista iz moto kluba „Galeb“. Povorka će oko 11 sati krenuti prema rivi, gdje će se pridružiti regati krstaša. Priredba Svečanog otvorenja “Božićnih čarolija” održat će se istog dana u 18 sati u sportskoj dvorani OŠ Meterize. Nastupit će tradicionalno dvjestotinjak djece iz šibenskih zborova Cvrčak i Zdravo maleni, udruga, klubova, društava, vrtića… Kao gost nastupit će pjevač Alen Slavica uz domaćina Djeda Božićnjaka. Manifestacija ‘Božićne čarolije’ završava 31. prosinca Dječjom Novom godinom.

carolije i bozicnjak

-Ono što u ovom trenutku možemo potvrditi jest da za doček Nove godine neće nastupati Rolling Stonesi, ali će na pozornicama vladati prava šibenska euforija. Neće biti kao u Dubrovniku, jer se u organizaciji ove šibenske priče ne vodimo nikakvim uzorima, ali znamo da će biti mnogo lijepih uspomena. Neće biti disco kugli, ali neće nedostajati hitova. Stara godina u Šibeniku neće biti samo još jedan dan u godini i ovu manifestaciju sigurno neće biti lako zaobići. Neće biti praznih obećanja, niti drugih informacija do 3. prosinca, kada će se održati konferencija za novinare. Marljivo radimo kako bismo ove godine Šibenčanima ispričali lijepu božićnu priču i organizirali tulum za pamćenje –  objašnjava organizator Nove u Docu, Hrvoje Jelković iz Artim Produkcije.

-Još jednom koristim prigodu da pozovem moje sugrađane u Dolac gdje ćemo zajedno proslaviti najljepše dane u godini. Pripremili smo pregršt dobre zabave i prigodnih programa za sve i bit će to nezaboravan šibenski Božić i šibenska Nova godina –  kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika, Nikica Penđer.

Konferencija za novinare na kojoj će se otkriti preostali detalji manifestacije i sami nositelji programa na obje pozornice u Dolcu  održat će se u utorak, 3. prosinca. O točnom vremenu i samom mjestu održavanja pressice svi predstavnici medija bit će obaviješteni na vrijeme.
grad press nova godinaEvent „Nova u Docu“ otvorit će se na službenoj Facebook stranici Grada Šibenika u tijeku današnjeg dana, gdje će se moći pratiti sve novosti vezane za božićno-novogodišnji program.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.