Akcijski timovi rješavaju pitanja Bikarca, pomorstva i Studija energetike

U Uredu gradonačelnika jutros je održan radni sastanak novog čelništva Grada Šibenika i novog-starog županijskog vodstva s gradskim i županijskim pročelnicima. Oformljeni su akcijski timovi koji bi trebali riješiti prijeporna pitanja koja su se proteklih godina vodila na relaciji Grad-Županija. Riječ je projektu Bikarac, pomorskom dobru (tvrđava sv. Nikole, Vrnaža, Jadrija) te visokom školstvu, odnosno Studiju energetike i zaštite okoliša.

ROK OD 15 DANA

-Timovi su dobili zadatak da pronađu stručno i zakonito rješenje spornih pitanja u roku od 15 dana – kazao je novi šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić.

U roku od 15 dana, pojasnio je šibensko-kninski župan Goran Pauk, radne grupe trebale bi razbistriti stav Grad oko II. faze projekta Bikarca, potom bi trebali riješiti žalbu koju je uložio Grad Šibenik na odluku o davanju koncesije Javnoj ustanovi ‘Zaštićene prirodne vrijednosti’  nad tvrđavom sv. Nikole.

-Bilo je prijepora da Županija dobro ne gospodari Jadrijom, no da bi se išlo s koncesioniranjem Grad treba izmijeniti prostorne planove. Oko Vrnaže ne bi trebalo biti problema budući da je odlučeno kako ta luka neće imati komercijalnu svrhu. Razgovarali smo danas i o pružanju smještanih kapaciteta u Minerskoj tijekom održavanja festivala Terraneo, no to iziskuje mijenjane planova pa smo se usuglasili da ćemo riješiti taj prostor za sve ostalo što će služiti festivalu, poput bine, plaže… – pojasnio je Pauk.

Kada je u pitanju Studij energetike, sudionici sastanka složili su se kako će se dati puna podrška zagrebačkom Sveučilištu od kojih se pak očekuje njihov skori dolazak na sastanak u Šibenik. Također, će u sve biti uključen inicijator projekta osnivanja šibenskog Studija, Zvonko Pešić kojeg je bivša gradska vlast dosada zaobilazila.

KOJI PROČELNICI ODLAZE?!

press3

-Konkretne odgovore oko navedenih pitanja još nemamo budući da ih ovaj sastanak nije mogao izroditi, no treba ga gledati kao naznaku rješenja problema – kazao je župan.

Na novinarsko pitanje je li gradonačelnik Burić već odlučio koji će pročelnici u Gradu ostati, a koji otići odgovorio je:

-Od ponedjeljka kada je bila primopredaja vlasti do danas napravili smo ogroman posao, upoznao sam se sa svim pozitivnim i negativnim stvarima koje opterećuju Grad, no naknadno ćete biti upoznati s kadrovskim rješenjima – kazao je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.