AKTUALNO NA AKTUALCU: Plaža Rezalište, turbo rotor na Baldekinu i prof. Pulić

Plaža Rezalište na Brodarici svakog ljeta postane važna tema i među šibenskim političarima. Iako se sitnim uređenjima tu popularnu plažu nastoji dovesti u red, slika Rezališta i dalje nije sjajna. Neasfaltirana cesta, prašina, nered i otpad koji se skuplja u blizini, ružni su detalji zbog kojih se šalje loša slika o šibenskom turizmu. Primijetila je to i gradska vijećnica Anita Škugor Kodžoman koja je gradonačelnika Željka Burića na današnjem aktualnom satu Gradskog vijeća upitala kada će se konačno urediti brodarička plaža?

PROMJENITI IME PLAŽE NA REZALIŠTU

brodarica rezaliste

-Ta plaža zaslužuje drugačiji izgled. Pripremamo cjelovito rješenje u okviru projekta uređenje plaže u Podsolarskom pa će cijelo to područje biti povezano i uređeno – naveo je gradonačelnik dodajući kako već sada postoje zainteresirani investitori, a složio se i kako bi plaža Rezalište u skoroj budućnosti trebala promijeniti ime.

TURBO ROTOR IDE

rotor baldekin

Gradonačelnik je danas kazao kako će aktualna gradska vlast nastaviti projekt izgradnje turbo rotora na Baldekinu koji su najavili njegovi prethodnici. Burić je naveo kako neće odbaciti ‘ni jedan projekt bivše vlasti’, no dodao je kako se o ovom projektu još usuglašava sa stručnjacima. Jedno je sigurno, poručio je, križanje Bosanske ulice i Ulice Stjepana Radića svakako neće zadržati svoj sadašnji izgled.

KONZULTACIJE S PROF. PULIĆEM

studij1

Aktualni sat šibenskog parlamenta pitanje je otvorio bivši gradonačelnik Ante Županović koji je pak svog nasljednika pitao zbog čega je gradskim tvrtkama i javnim ustanovama sugerirano da svoja izvješća o poslovanju šalju na uvid prof. Anti Puliću, inače stručnjaku intelektualnog kapitala uz čiju se pomoć aktualna gradska vlast namjerava pokrenuti tri studija u Samostanu sv. Lovre.

-Nije to bilo nikakvo sugeriranje, to je bila javna konzultacija s predstavnicima gradskih tvrtki i javnih ustanova. Nije to bila ni revizija, ni analiza poslovanja. Prihodi tvrtki su u visini jednog gradskog proračuna u iznosu od 198 milijuna kuna, a moguće je da ta poduzeća mogu povećati poslovanje za četiri milijuna kuna – kazao je gradonačelnik dodajući se kako bi se tako nešto moglo postići sistematizacijom u tim šibenskim tvrtkama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.