FOTO: Alan Ford oduševio Šibenčane

O Alanu Fordu kao stripu valjda i ne treba trošiti previše riječi.  A valjda ni ne postoji osoba koja nije uzela u ruke i pročitala barem jedan broj ovog kultnog djela a da ni ne govorimo o ljudima koji su sva izdanja Alana Forda štovali kao Sveti gral svoje mladosti. Priču o bogatima i siromašnima, koju su nam Magnus i Max Bunker kroz djelovanje opskurne i ‘tajanstvene’ grupe TNT pokušali ispričati u nekim davnim vremenima, iz današnje perspektive možemo potpuno razumjeti. Nažalost, ono što nam je nekad bilo smiješno i urnebesno zabavno danas je i naša surova realnost a sve blagodati ‘demokracije’  u kojoj je jedino mjerilo vrijednosti novac i mi danas živimo punim plućima.

O samoj predstavi koju su nam izveli članovi Zagrebačkog kazališta mladih ne treba trošiti puno riječi. Pohvale svima koji su dotaknuli makar i jedan kabel  ili dio scenskih rekvizita  ove predstave a da i ne govorimo o glumcima čija interpretacija jednostavno ne dozvoljava da odlutate iz okrutnog svijeta u kojem uvijek znate da na kraju ipak dobro pobjeđuje zlo.  Bob Rock, Alan Ford, Jeremija,  Šef i sir Oliver te uvijek osebujni Grunf su nas oduševili a Doris Šarić-Kukuljica kao Broj 1 ostavila definitivno bez teksta. Jednostavno genijalno!alan ford+ 031

Zasluženi veliki pljesak koji su  glumci dobili na kraju predstave možda i najbolje govori koliko su nam ovakve predstave potrebne i zašto ne reći? Dajte nam još ovakvih stvari u Šibeniku!  alan ford+ 033

Iako je predstava izvedena u sklopu MDF-a, gledajući profil publike na sinoćnjoj predstavi, ostali smo dojma da smo u ovoj predstavi  najviše uživali mi malo stariji i da nam na kraju nije bilo teško provesti  čak i nešto duže vremena  od u programu najavljenih  50 minuta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.