Aljoša Vuković i Ana Bilić – Udovičić primljeni u Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade

arhiva

Kad malo toga ide kako treba, kultura je ona koja rijetko kad zapinje. Posebno to vrijedi za Šibenik i ovdašnje kulturne prilike, posebice na današnji dan kad iz metropole stižu lijepe vijest. Naime, dvoje šibenskih književnika primljeno je u Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, a to su Aljoša Vuković i Ana Bilić – Udovičić.

BIOGRAFIJA

Zahvaljujući upravo ovom dvojcu šibenska književna scena bogatija je za naslove namijenjene najmlađima što svakako utječe na stjecanje navike čitanje od najmlađe dobi.

Aljoša Vuković već više od desetljeća piše knjige i slikovnice za djecu, dobitnik je brojnih nagrada. Neki od naslova koje potpisuje, a djeca rado čitaju su Gorostasni Malčić, Ulice zagonetki, Tatin oblak, Tople riječi ili Tajne i nezgode nestašne vode. Također, surađuje sa SMIB-om i Modrom lastom.

Ana Bilić – Udovičić, pak, objavila je tri bajke za djecu – Tajna bakinog tavana, Vitezovi rata i Čuvari blaga. I dok Aljoša piše glazbu za animirane filmove, te se pjeva u klapama i inim glazbenim sastavima, Ana potpisuje zbirke pjesama za odrasle – Noć boema 1 i 2, te Garavi sokak.

PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Zanimljivo je za spomenuti kako će upravo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade predložiti Društvu hrvatskih književnika povratak nagrade ‘Ivana Brlić – Mažuranić’, a navode i osnivanje natječaja za Prvu knjigu, te godišnji natječaj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.