Aluminij Mostar oštro prema TLM-u: Promijenite poslovanje, prestanite nas kriviti za sve

Aluminij d.d. Mostar, najvažniji dobavljač TLM-a, priopćenjem je reagirao na aktualnu situaciju u šibenskoj tvrtci, navode kako do kraja godine neće dostaviti sirovinu TLM-u, ali i apel sindikata i predstavnika lokalne vlasti upućen Vladi RH da Hrvatska aktivira 12-postotni udio u vlasničkoj strukturi mostarske tvrtke.

-Ovim putem, izvještavamo svekoliku javnost, napose djelatnike TLM-a i tamošnju sindikalnu organizaciju, kako Aluminij nikada dosad nije, niti će ikada uskratiti TLM-u one količine metala za koje budu izmirene obveze, no u skladu s našim smanjenim proizvodnim mogućnostima u razdoblju do kraja tekuće godine, o čemu su izviješteni svi naši otkupljivači – poručuju iz Mostara. Napominju kako oni električnu energiju plaćaju unaprijed zbog čega isto traže od svih svojih otkupljivača, uključujući i TLM.

-Kolege iz TLM-a moraju shvatiti kako imaju ravnopravne uvjete poslovanja, kao i svaka druga tvrtka, a nitko ih ne sprječava potražiti drugoga dobavljača, ukoliko negdje dobiju povoljnije uvjete suradnje. Posebno im poručujemo, namjesto svjesnoga iskrivljivanja činjenica u javnim istupima, kao i u komunikaciji s Vladom RH, te očitih pokušaja prebacivanja tereta odgovornosti na tuđa leđa, u posljednje vrijeme u pravilu na Aluminijeva, neka se okrenu izmjenama u načinu poslovanja koje će im omogućiti uredno izmirivanje obveza, nabavu sirovine i sigurnost njihovih djelatnika – savjetuju iz mostarskog Aluminija.

Zlonamjernim u sklopu priče o odnosima Mostara i Šibenika drže ‘političke podvale stalnim isticanjem 12 posto udjela Vlade RH u vlasničkoj strukturi Aluminija’.

-Hrvatska, nesporno, od obnove našega rada ostvaruje svoja upravljačka prava, putom svojih zastupnika u Nadzornomu vijeću i na Skupštini dioničara, ali ne može imati utjecaja na način prodaje naše sirovine. Rukovodna i upravljačka tijela TLM-a, pa i cjelokupna javnost, moraju konačno shvatiti kako se nalazimo u dubokoj krizi, čiji je ishod još krajnje neizvjestan. U cijeloj toj priči, Aluminij neće dopustiti biti predmetom bilo kakvih spekulacija niti dežurnim krivcem i metom optužbi onih koji nisu u stanju podnijeti teret odgovornosti za djela koja su činili ili, pak, nisu činili na vrijeme – poručuju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.