Ambulantu za turiste dobit će Murter, Skradin i Vodice

Pitanje zdravstvene zaštite na tisuće i tisuće turista koji dođu na šibensku rivijeru svakako je jedno od najznačajnijih. Ove godine stoga će, saznajemo, u Domu zdravlja Šibenik biti oformljene tri turističke ambulante i to u  Murteru, Skradinu i Vodicama, dok se za Rogoznicu još traži liječnik.

PIROVAC ODBIO

– Na početku sezone svim smo općinama poslali upit imaju li potrebu za turističkim ambulantama, a jedino takvu potrebu odbio je Pirovac. Bitno je naglasiti da nam još nije riješeno rogozničko područje, tu smo još u potrazi za liječnikom koji će potpisati ugovor. Trenutno pregovaramo s jednim iz Splita, nadamo se pozitivnom rješenju – kazao je Jošku Jurić, ravnatelj Doma zdravlja Šibenik. Bez adekvatne turističke skrbi ove godine ostao je Primošten, koji je pretprošle godine odbio platiti svoja dugovanja. Podsjetimo, turističke ambulante s radom počinju 1. srpnja i završavaju 31. kolovoza.
– Važno nam je da smo uspjeli organizirati turističku ambulantu na vodičkom području zbog vrlo velike koncentracije gostiju. Tako bi tamo uz jednu turističku ambulantu i pet timova opće medicine problemi trebali biti riješeni. Sve u svemu turisti će ove godine imati bolju zdravstvenu skrb nego lani – nastavlja Jurić.  Veliki problem u sezoni je nedostatak liječnika pa Dom zdravlja Šibenik često zapošljava umirovljene doktore.

OTOCI I DALJE PROBLEM

– Lani su liječničku skrb na otoku Murteru i u Pirovcu upravo pružali umirovljeni liječnici, ali da bi zaposlili takvu osobu ona mora imati licencu pa ni tu stvari nisu tako jednostavne. Događalo nam se i da liječnici pristanu raditi u sezoni, ali u međuvremenu dobiju stalno zaposlenje na nekom drugom mjestu pa mi opet izgubimo turističku ambulantu –  nastavlja Jurić. Najveći problem adekvatne liječničke skrbi imaju šibenski otoci koji su već godinama žive bez turističkih ambulanti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.