Anketa građana: Glavni problem stare gradske jezgre je parking

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, predstavnik gradskog Ureda za gospodarstvo Petar Mišura, te Aleksandar Lukići sa zagrebačkog PMF-a i Ivana Katulić, voditeljica projekta, predstavili su danas u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića prve rezultate projekta JEWEL, kojim se nastoji revitalizirati stara gradska jezgra Šibenika.

– Anketa je provedena na uzorku od 120 stanovnika stare gradske jezgre, te još 120 ljudi iz šireg centra Šibenika. Pitali smo građane, kulturne udruge, poduzetnike i gospodarstvenike što najviše nedostaje staroj gradskoj jezgri da bi razvila sav svoj potencijal. Najčešći odgovor koji smo dobili je nedostatak parkirnih mjesta, time je, smatraju građani, jezgra odsječena od gospodarskog razvoja- rekao je Petar Mišura.

Već početkom lipnja Šibenik će na Starom pazaru dobiti i Urbani centar, namijenjen baš za razvoj stare gradske jezgre, u kojem će se okupiti svi koji mogu doprinjeti njenom prosperitetu. Od arhitekata, umjetnika, obrtnika koji se bave tradicionalnim zanatima i mnogih drugih.- To će biti prvi takav centar u Hrvatskoj, a namjera nam je da preraste u pravi urbani inkubator, u kojem će se razvijati ideje kako razviti stari centar Šibenika. Centar koji je jedinstven u Hrvatskoj, budući tu još živi dosta stanovništva, za razliku od Dubrovnika i Splita, gdje je stari centar odavno raseljen. To je naša prava snaga- rekao je Željko Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.