Anton Dobra ‘protjeran’ sa Žirja zbog anonimne prijave Vladi RH!

Predsjednik Mjesnog odbora Žirje, Organizacijskog odbora ‘Bodulska pripetavanja’ i član Otočnog sabora Anton Dobra podnio je danas ostavku na sve funkcije nakon što mu je policija oduzela prebivalište na otoku Žirju. Naime, MUP je tijekom prošle godine započeo istragu prebiva li odista Dobra na najudaljenijem šibenskom otoku nakon što je Vladi RH (?!) stigla anonimna prijava u kojoj se navodi da je ‘Dobra ima lažno prebivalište’. Prijavu koja, osim lažnog prebivališta, Dobru optužuje za korupciju i podmetanje bivšem gradonačelniku Anti Županoviću Vlada Republike Hrvatske promptno je adresirala Poreznoj upravi, Ministarstvu uprave, Ministarstvu unutarnjih poslova pa čak i Ministarstvu zdravlja. ‘Akcija’ istraživanja gdje to Dobra točno stanuje, rezultirala je prije dva dana odlukom da mu se oduzme prebivalište i poništi osobna iskaznica.

ODUZELO MU PREBIVALIŠTE

anonimna prijava

-Oduzeto mi je moje Ustavno pravo da se prijavim na Žirju gdje imam svoju kuću, gdje mi žive roditelji, gdje pokrećem posao eksploatacije polja i uzgoja ljekovitog bilja za koje sam dobio sve moguće potvrde i suglasnosti bivše gradske vlasti, Županije, Ministarstava…I bivši se gradonačelnik Ante Županović nasmijao na ovu prijavu. Pratilo me se i istraživalo, slalo policijske patrole na Žirje da se utvrdi gdje ja to spavam – čudio se danas Dobra koji već osam godina obnaša funkciju predsjednika MO Žirje za čijeg je mandata taj otok, od dvije mjesečno, dobio dvije brodske i brzobrodske linije dnevno, kulturno-sportska događanja, gospodarska lobiranja…

-Ovo mi je hvala. Ustvrdili su da sam nekoliko puta tjedno na otoku i eksplicitno mi ukinuli prebivalište – navodi Dobra dodajući kako je pokrenuo upravni postupak pred Upravnim sudom u Splitu.

ZAMJERIO SE ILEGALNIM GRADITELJIMA?!

Nevjerojatno mu je, kaže, da Vlada reagira na anonimnu prijavu, no on tvrdi kako zna i tko mu podmeće.

-Spriječio sam određene ilegalne radnje na otoku, spriječio sam otimanje žirjanske zemlje – kaže. Na pitanje o kome je riječ, nije želio precizirati već je samo rekao ‘ona nije Žirjanka’.

DOMICILE SE TJERA S OTOKA!

otocani

Punu podršku Antonu Dobri dali su danas predsjednik šibensko-kninske podružnice Otočnog sabora Goran Grguričin te predsjednici MO Zlarin i Kaprije, Vladimir Buneta i Dinko Jelovčić.

-Ovo je primjer kako restriktivne primjene administracije naprave kontra efekt te pripomognu raseljavanju i depopulaciji otoka. Na otoku Kaknju, gdje ne postoji niti jedna jedina kuća, bez problema se dobije osobna iskaznica , a mi domicili čiji su preci živjeli na otocima se s njih tjeramo. Osim toga posrijedi je selektivna primjena propisa. Hajdemo vidjeti tko to živi na Baldekinu ili Crnici, tko živi u Beogradu ili u Vukovaru?! Koliko se uopće dana u godini treba živjeti na otoku da netko bude otočanin – pitali su se revoltirani otočani.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.