Apel HDZ-a: Što čekate, raspišite izbore za gradonačelnika Drniša!

Apeliramo na Vladu RH da ispuni svoju zakonsku obvezu i napokon raspiše prijevremene izbore za gradonačelnika Drniša – poruka je s konferencije za novinare Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije kojoj su nazočili potpredsjednik Goran Pauk, članica Predsjedništva Josipa Rimac i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Drniša Josip Begonja.

– Nakon smrti drniškog gradonačelnika Ante Dželalije, zakonom su predviđeni prijevremeni izbori koje je Vlada obvezatna raspisati u roku od 60 dana od gradonačelnikove smrti, a krajni datum do kojeg izbora moraju biti raspisani je 6. prosinca. Kako to Vlada još nije učinila, a prema zakonu od dana raspisivanja izbori se moraju provesti u idućih 60 dana, to se može dogoditi da oni budu tek 5. veljače, samo dva mjeseca prije redovitih lokalnih izbora – kazala je Josipa Rimac.

Josip Begonja je istaknuo kako je došlo do velikih problema u funkcioniranju gradske vlasti u ovoj prijelaznoj fazi.

– Činjenica je da funkciju vršiteljice dužnosti gradonačelnika obnaša Vlatka Duilo i to volonterski jer je zaposlena u Hrvatskim poštama, pa fizički ne može biti prisutna u Gradskoj upravo. Kako Grad Drniš nema ni pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela to su Drnišani dovedeni pred zid. Stoga se raspisivanje prijevremenih izbora u što kraćem roku nameće kao potreba.

Begonja je podsjetio kako je na proteklim izborima Vlatka Duilo za zamjenicu gradonačelnika izabrana s nezavisne liste, a u međuvremenu je postala članica HNS-a. Tako ova stranka, dodao je Begonja, koja u Drnišu ima minorno biračko tijelo, trenutno obnaša gradsku vlast.

Za Gorana Pauka odugovlačenje Vlade oko raspisivanja prijevremenih izbora u Drnišu ima svoju i političku politiku, jer je HNS-u u interesu da izvršnu vlast obnaša njihova članica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.