APEL IZ LUČKE UPRAVE: Poštujte pravila parkiranja na gatu Vrulje!

Lučka uprava RH pustila je u promet danas dio gata Vrulje za trajekte kako bi korisnicima pomorskog prijevoza konačno omogućila uvjete prikladne potrebama. Od danas svi korisnici trajektnog prijevoza prema šibenskim otocima mogu adekvatno parkirati svoje automobile na gatu Vrulje, te prekrcati stvari ili otpratiti i dočekati putnike i to bez da se, kao što je bio slučaj na gatu Krka, stvaraju gužve i prometni nered. Ipak, neki naši sugrađani još uvijek nisu usvojili kulturu ponašanja. Umjesto da svoje automobile ostavljaju na za to predviđenim površinama, oni ih parkiraju na način da smetaju pomorskom prometu. Jutros, primjerice, vlasnik kombija Iveco svog je limenog ljubimca parkirao točno između dviju rampi, dakle na mjestu koje je predviđeno za pristanak brodova.

RED ILI NOVA PRAVILA

Ravnatelj Lučke Uprave Joško Šupe apelira na Šibenčane da takve stvari više ne rade.
– Mi smo ovu veliku investiciju vrijednu 12 milijuna eura doveli do kraja, a građanima smo omogućili normalan parking kako bi njihovo putovanje prema otocima bilo s manje briga. Ipak, budu li se na ovakvo neprimjereno parkiranje zbog sigurnosti žalili brodari, bit ćemo prisiljeni ograničiti parkiranje, a zbog toga nitko neće biti sretan. Zato apeliram još jednom na sugrađane da se drže pravila kako ne bio došlo do neželjenog scenarija – kaže Šupe. Kažimo na koncu kako vozilo pauk službe nije moglo pomaknuti nepropisno parkiran kombi, ali su na teren izišli komunalni redari Grada Šibenika koji su nepromišljenom vlasniku ispisali kaznu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.