ATP-ovi autobusi od danas ne voze?

Iako je direktor šibenskog Autotransporta Josip Burazer Pavešković jučer najavio kako će zbog teške financijske situacije ATP-ovi autobusi jutros prestati voziti, to se ipak nije dogodilo.
Kako neslužbeno doznajemo od dobro upućenog izvora, Uprava tvrtke odlučila je kako će ATP-ovi autobusi održavati svoje redovne linije do 14 sati, dokad bi se trebao dogoditi sastanak s predstavnicima Grada i Županije.
Od ranog jutra, doznajemo, traje sastanak Uprave ATP-a, predstavnika Radničkog vijeća, Nadzornog odbora i sindikata, kojemu nazoči i Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata.

Nakon toga Uprava će se sastati s predstavnicima lokalne vlasti kako bi odlučili o sudbini tvrtke.
Podsjetimo, budući da je račun ove tvrtke prošlog tjedna na iznos od 64 milijuna kuna blokirala Porezna uprava, a da niti nakon upućenih javnih apela prema Ministarstvu financija kao najvećem vjerovniku račun nije odblokiran, ATP više ne može poslovati.
Zbog svega toga neizvjesna je sudbina 190 zaposlenih tog šibenskog prijevoznika.
Mučni je to epilog teške situacije u šibenskom autoprijevozniku koja traje godinama.
U lipnju ove godine iz šibenske su gradske uprave, doduše, poručili kako su u dogovoru s Ministarstvom financija iznašli modalitet za rješenje problema na način da bi, nakon što bi se ATP izdvojio iz Autoprijevoza Varaždin u stečaju, vlasništvo u ime poreznog duga preuzelo Ministarstvo, a potom Grad.
To se, međutim, nije dogodilo, već je Porezna uprava blokirala račun tvrtke.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.