BAGERI U AKCIJI: Ministarstvo kreće s rušenjem kuća na šibenskom području!

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nastavlja akciju uklanjanja bespravno izgrađenih objekata. Na redu su kuće u Šibensko-kninskoj županiji bespravno sagrađene nakon 21. lipnja 2011. godine.

Građevinska inspekcija uputila je pozive investitorima koji su bespravno gradili da uklone svoje objekte, a onima koji to još nisu učinili, ilegalne građevine srušit će bageri ministarstva. Na popisu za uklanjanje nalazi se ukupno 12 objekata s našeg područja.

12 OBJEKATA ODLAZI U POVIJEST

Do današnjeg dana na području Šibensko-kninske županije vlasnici su uklonili pet objekata i to na području Rogoznice, Murter-Betine i Jezera. Investitori su gradili objekte izvan građevinskog područja, a dvije građevine protuzakonito su sagrađene na području Parka prirode ‘Vransko jezero’.

Četiri objekta, priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva, u postupku su uklanjanja od strane investitora. Riječ je o građevinama na području Jezera, Tisnog te Martinske kod Šibenika.

Dodatna četiri objekta na području Ražnja, Tisnog i Srime koja investitor još nije uklonio obići će građevinska inspekcija te ukoliko vlasnici nisu započeli s rušenjem uklonit će ih ugovorna tvrtka Ministarstva.

Bageri ministra graditeljstva s obračunom bespravno sagrađenih objekata, podsjetimo, započeli su sredinom rujna u Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.