Baraka i društvo krenuli na sjever: 10 tisuća kilometara do Nordkappa

Šibenski avanturist i osnivač Hrvatskog kluba putnika s još trojicom prijatelja oko 11.15 sati sa šibenske poljane krenuo je u pustolovinu osvajanja sjevera automobilom. Wolksvagenov karavan natrpan prtljagom vozit će naizmjence četvorica putnika. U 15 dana namjeravaju proći deset tisuća kilometara. Nešto je to manje od 700 kilometara dnevno, a namjeravaju se izmijenjivati za volanom svaka dva sata.

– Prolazimo cijeli krug oko Baltika, idemo preko Danske i Švedske, sve gotovo do sjvernog pola. Krajnja točka je norveški Nordkapp, iznad su samo snijeg i led- rekao je prije samog polaska Nikola.

svi baraka

baraka x

Natrag će se spustiti preko Ltve i Latvije na Poljsku i iz Poljske u Hrvatsku, negdje za dva tjedna.

– Posjetit ćemo niz zanimljivih destinacija primjerice dvorac kralja Ludwiga, zatim selo Djeda Mraza. Fotografirat ćemo najzanimljivije pustolovine – kaže.

Od opreme ponijeli su zimske gume i lance. Nadaju se da će to biti dovoljno za još jedno uspješno putovanje. Ovaj put automobilom. Na poljani, Nikoli, te njegovom društvu, Marku Plenči, Krešimiru Iviću i Anti Marasu sretan put zaželjeli su brojni Šibenčani, a pomoć gdje god to bude putem moguće obećao direktor Turističke zajednice grada Šibenika, Dino Karađole.

baraka 1x

baraka auto x

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.