BEZ IJEDNOG GLASA PROTIV: Gradsko vijeće donijelo proračun za 2013. godinu

Šibensko Gradsko vijeće prihvatilo je proračun za 2013. godinu. Bez ijednog glasa protiv te s tri suzdržane ruke vijećnice Anite Škugor Kodžoman i vijećnika Šibenskog građanskog foruma Emila Guberine i Gorana Mihelčića prošao je proračun težak 198 milijuna i 955 tisuća kuna.

MANJI OD PRORAČUNA 2012. GODINE

Proračun za iduću, izbornu godinu manji je za 18 milijuna kuna od rebalansiranog proračuna u tekućoj godini, a smanjeni su troškovi za zaposlene, rashodi za materijal i energiju, subvencije i poslovanje. Gradonačelnik Ante Županović naglasio je kako proračun ‘pritišću’ izdaci za deposedirano zemljište u iznosu od 13 milijuna kuna.

Županovićeva administracija u idućoj godini namjerava završiti kapitalne projekte osnovne škole Meterize, prvu fazu RCGO Bikarac, ljetnu pozornicu na sv. Mihovilu te komunalnu infrastrukturu na Podima. U projekciji su i projekti poput rekonstrukcije bivšeg kina Odeon, kupnja poslovnih prostora za vrtiće, uređenje križanja ulice Stjepana Radića i Bosanske ulice na Baldekinu, druga faza uređenja spomenika Draženu Petroviću, no Županović ističe:

– Nećemo ići u svoje projekte, odnosno pratit ćemo realizaciju prihoda po projektima – napomenuo je prvi čovjek Šibenika.

ČAK 16 AMANDMANA

Vijećnici su za govornicom iznijeli čak 16 amandmana na predloženi proračun, od čega je prihvaćeno njih šest. Sredstva će se, prema prijedlogu gradskih parlamentaraca, izdvojiti za idejni projekt škole u Ražinama, osnivanje operativnog centra za zaštitu i očuvanje mora, uvođenje asistenta za djecu s poteškoćama u razvoju u osnovnim školama, rekonstrukciju ceste na Ražinama kod gradskog groblja Kvanj, rekonstrukciju uske ceste iznad osnovne škole Vidici te obnovu natpisa ulica i trgova u staroj gradskoj jezgri.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.