‘BITKA’ OKO NOĆNOG ŽIVOTA U SKRADINU: Ugostitelji traže glazbu iza ponoći, gradonačelnik se protivi

U Skradinu se ovih dana vodi ‘bitka’ oko vremena dopuštenog za puštanje glazbe u tamošnjim lokalima. Naime, novotvoreni caffe bar ‘4:20’ od Grada Skradina zatražio je da mu se, poput lokala u drugim turističkim mjestima kao što su Vodice i Šibenik, glazba uživo u sezoni dozvoli do 01:30 ili 02:30 sati, ali je dobio odbijenicu. Voditelj bara Miro Maslać smatra da je time Skradin ‘izjednačen sa selom na Velebitu koje turizam uopće ne poznaje’.

 SKRADIN KAO SELO NA VELEBITU

-Otvorili smo sredinom lipnja i Skradinjanima i njihovim gostima htjeli smo ponuditi nešto više. Željeli smo imati učestale nastupe i dovoditi razne izvođače. Odlučili smo se obratiti nadležnim institucijama kako bismo dobili dopuštenje za puštanje glazbe uživo dulje od ponoći. Gradsko poglavarstvo prvo nas je uputilo na policiju, tamo smo pak dobili odgovor kako je riječ o privatnom prostoru za koji je nadležna sanitarna inspekcija, a sanitarna nas je pak vratila na Grad Skradin tvrdeći da oni s tim nemaju veze – prepričava nam ogorčeni Maslać dodajući kako su na koncu zaključili da Grad Skradin nema namjeru promjeniti akt da glazba u lokalima tijekom turističke sezone svira dulje od ponoći.

skradin_caffe_bar420

– Mi tražimo da se konačno u Skradinu promjeni status glazbe uživo u ugostiteljskim objektima, ne samo našem nego i ostalima, da se stavi u legalne okvire kao što su to učinili drugi gradovi poput Vodica i Šibenika u kojima se takva glazba dopušta do 01:30h ili 02:00h, a vikendima i do 03:00h. Osim toga za objekte koji u svojoj ponudi nude učestale kulturne događaje donesene su individualne odluke kojima je to pravo dodatno produljeno poput Azimuta, Fjaka i No Stress bara…Mi smo usporedbe radi, do sada imali 34 događanja  u svom lokalu – napominje voditelj skradinskog bara dodajući kako ih u njihovoj viziji noćnog života podržavaju brojni Skradinjani sretni što za dobru svirku ne bi morali sjedati u automobil i potezati do Vodica ili Šibenika.

‘NE MOGU UDOVOLJITI INFIŠACIJAMA’

Prvi čovjek Skradina, gradonačelnik Nediljko Dujić, ima pak svoju viziju skradinskog noćnog života.

-Ovdje jedan čovjek želi svoj vlastiti interes izvoliti javnim pritiskom na mene. Ma da sam svetac ne mogu udovoljiti infišacijama za njegovom većom zaradom. Naime, hoteli, restorani, nautičari i iznajmljivači u Skradinu ne žele da se glazba u lokalima pušta dulje od ponoći. Ja kao gradonačelnik moram voditi računa da nam turisti zbog buke ne odlaze iz Skradina, a nama 90 posto gostiju čine nautičari koji sjedaju u restorane i žele malo mira. Osim toga, Skradin je specifično mjesto, a taj se objekt nalazi na samoj rivi, da je kojim slučajem izvan samog grada bez problema bi radio i puštao glazbu do 2 sata ujutro! Oni ne shvaćaju da ne mogu od svog lokala napraviti diskoteku u središtu grada pa nije to plaža Banj na kojoj je objekt fizički odvojen od naselja – poručuje Dujić.

dujic

Dodaje kako svaki ugostiteljski objekt od Grada Skradina, za posebna događanja, može zatražiti odobrenje da glazba svira dulje od ponoći, ali ona ne smije prelaziti granicu buke od 60 decibela.

-Taj je objekt više puta od nas tražio odobrenje i svaki put će ga dobiti, ali mora voditi računa da na toj lokaciji ne može napraviti disco klub. Ja moram prvo poštivati zakon, a onda interese građana Skradina – zaključuje Dujić dodajući kako neće ulaziti u polemike koje se ovih dana na ovu temu vode na Facebooku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.