BIVŠOJ DVORANI PARTIZAN GRAD VRAĆA SJAJ: Raspisan natječaj za obnovu

Nakon obnove dvorane Baldekin, sanacije krovišta i uređenja svlačionica u Sportskom centru Ljubica, te postavljanja umjetne trave na pomoćnom terenu nogometnog stadiona na Šubićevcu, koje je u tijeku, Grad Šibenik raspisao je postupak javne nabave za obnovu dvorane Miminac u gradskoj četvrti Varoš. Obnova obuhvaća novu vanjsku ovojnicu objekta, uključivo sanaciju krova, te građevinsko-obrtničke radove kojima će se u potpunosti preurediti prizemlje, odnosno suteren objekta, uz izmjenu svih elektro, strojarskih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija.

‘Kako na sportskoj dvorani Miminac, odnosno bivšem Partizanu, krov prokišnjava, prozori su puni propuha i u dvorani je zimi hladno, nismo dvojili ni trenutka poduzeti potrebne korake. Napravili smo potrebitu dokumentaciju, prijavili je na natječaj za sufinanciranje, dobili bespovratna sredstva te upravo raspisali natječaj za izvođača radova u koje će ući i rekonstrukcija svlačionica, sanitarnih čvorova i popratnih prostorija u suterenu dvorane, čime ćemo dobiti i podno grijanje i sustav solarno grijane tople vode’, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Procijenjena vrijednost investicije (bez pdv-a) iznosi 2.240.000 kn, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao bespovratnih 524.045 kuna. Prilikom evaluacije i ocjenjivanja, ovaj šibenski projekt je zauzeo visoko 18 mjesto od njih 485 prijavljenih iz cijele Hrvatske, odnosno njih 204 kojima je odobreno sufinanciranje.

 

‘Grad Šibenik svoje projekte nastoji financirati na način da na svaku kunu koju uloži iz proračuna pokuša dodati još koju kunu iz hrvatskih ili europskih fondova, tim više što je u gradskom proračunu sve manje izvornih prihoda, velikim dijelom zbog porezne reforme Vlade RH koja nam je potezom pera iz ruku ‘izbila’ desetak milijuna kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost svake godine raspisuje niz natječaja, te gradovima i općinama stoji na raspolaganju dosta sredstava. Do sada smo Fond koristili za modernizaciju javne rasvjete za što smo dobili nepovratno 40 posto dvomilijunske investicije, zatim smo osvojili 1,4 milijuna kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, a putem Fonda smo građanima osigurali 50 posto investicije u zamjenu fasada na obiteljskim kućama i implementaciju sustava obnovljivih izvora energije. Oko nove godine nas očekuje modernizacija svih rasvjetnih tijela u osnovnoj školi Juraj Dalmatinac, za koju smo uspjeli dobiti 200.000 kuna.’, pojašnjava Mileta.

 

Radovi na dvorani Miminac će se izvoditi u dvije faze: u roku od 2 mjeseca od dana uvođenja u posao izvođač treba izvršiti vanjske radove na dvorani, a u roku od 2 i pol mjeseca unutarnje. Rok za dostavu ponuda, a ujedno i vrijeme javnog otvaranja ponuda, je 19.11.2015. u 12:00 sati u prostorijama Grada Šibenika.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.