Blaće: Nema razloga da kavana Medulić ne bude nova menza za studente

Iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta još nije stiglo odobrenje o uključivanju restorana Medulić u sustav studentske prehrane. Naime, kako je Šibenski portal pisao 8. studenog, ministarstvo je zatražilo dodatnu dokumentaciju od vlasnika kavane ( dokumentacija o registraciji tvrtke, uredno podmirenim obvezama prema Poreznoj upravi, BON 1 i BON 2, dokumentacija o zaposlenom osoblju i ostalo), zbog čega se i čeka konačno ‘zeleno svijetlo’. Iz Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku nadali su se kako će ‘blagoslov’ MZOS-a stići proteklog tjedna, no nažalost procedura se odužila.

kavana medulic

-Prema informacijama kojima raspolažem, tražena dokumentacija je u Zagrebu u MZOS-u, na proceduri. Dokumentacija mora u MZOS-u proći nekoliko ureda, pretpostavljam od Službe za studentski standard, pravne službe, zamjenice ministra do samog ministra, možda još i koji korak između. Sve te institucije imaju svoj protokol po kojem primaju i obrađuju pristiglu dokumentaciju, i to nažalost traje. Nemam točan datum, nažalost, ali očekujem napredak svaki dan – kazao nam je predsjednik šibenskog Studentskog zbora Matija Blaće.

On ne vjeruje kako će se restoranu Medulić stati na put ikakve pravne prepreke.

-Imamo povjerenje u instituciju koju u ovom gradu predstavlja tradicija kavane Medulić, a i do sada bih svakako saznao iz MZOS-a da nešto nije u redu. Nakon što je prostor Medulića prošao dva povjerenstva (Lokalno povjerenstvo za prehranu studenata i izvid gđe. Tabak iz MZOS-a), prestale su prepreke moguće negativne diskrecijske ocjene. Iako ministar još uvijek može odbiti potpisati ugovor, ne vidim zašto bi to učinio – uvjeren je Blaće.

Predstavnici šibenskih studenata zadovoljni su lokacijom u koju bi se trebala smjestiti nova menza, a i drže kako je vlasnik vrlo susretljiv.

-Mi studenti smo s pravom ljuti zbog izostanka prehrane, ali ne zaboravimo da su glavni krivci šibenski ugostitelji koji bez najave prekidaju ugovor zbog čega Studentski centar mora pokretati proceduru ispočetka. To se dogodilo dvaput u posljednjih 9 mjeseci koliko sam na funkciji predsjednika zbora, dok događaje prije mog mandata ne bih htio komentirati. No, koliko mi pričaju, nije bilo puno drugačije – zaključuje Blaće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.