BLAGDANSKI TURIZAM PODBACIO: Za novogodišnju noć rade samo dva šibenska hostela

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ususret predstojećim blagdanima, hoteli i hosteli poznatih blagdanskih destinacija bilježe pojačan interes gostiju.

Šibenik se prošle godine prvi put probudio iz zimske monotonije spektakularnim dočekom Nove Godine kada je Dubioza Kolektiv usprkos snažnoj buri i niskoj temperaturi zabavljala cijelu rivu.

koncert_dolac1

Domaći ugostitelji, hosteli i privatni iznajmljivači bili su zadovoljni – prvi put je u Šibeniku organiziran doček Nove Godine sa stranim izvođačem pa je, shodno tome, upita za smještaj i rezervacija bilo iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih nam zemalja.

2016-u dočekat ćemo uz Prljavo kazalište, koje, kako se zasad čini, nije pobudilo ni približan interes gostiju koji bi posebno za tu prigodu posjetili Šibenik.

Od šibenskih hostela, većina je stavila ključ u bravu preko zime, a neće otvoriti ni za doček Nove Godine, jer interesa – nema.

Hostel Globo ove zime neće raditi, a vlasnik nije htio odgovarati na daljna pitanja.

Ni hostel Mare ove zime neće ugostiti nikoga. – U poslovnom smislu nisam zadovoljan organizacijom novogodišnjeg dočeka jer neće privući strane goste.  Ako i bude kakvih upita, bit će samo od domaćih, za razliku od lani kada je bilo i stranaca. Lani smo radili, ove godine nećemo – prokomentirao je vlasnik.

Na vratima hostela Indigo obješen je znak ‘Closed’, a na telefon se do objave članka nije javio nitko.

hostel indigo 1 0212

S druge strane, hostel Splenido bit će otvoren cijelu godinu.

–Još uvijek nije bilo upita gostiju, ali ni ne očekujemo ih do desetak dana prije Nove Godine.  Doduše, mislim da ih ni neće biti u velikom broju. Lani smo imali gostiju, i to uglavnom parova – rekli su nam iz hostela u kojem noćenje u privatnoj sobi  za dvoje košta 250 kuna.

Old town Šibenik smješten  u Kalelargi također će raditi.

hostel old town 4

–Nema razloga da ne radimo. Zasad primamo upite domaćih gostiju kojima je potrebna soba samo za novogodišnju noć. Svih zanima 31. prosinca, a izašli bi iz sobe 1. siječnja kroz dan – objasnila je vlasnica. Cijena novogodišnjeg noćenja u Old town Šibenik kreće se između 200 i 300 kuna.

hostel old town 2

A ŠTO JE S HOTELIMA?

Novootvoreni D-Resort, kako je Šibenski portal već pisao, svoja vrata zatvara 6. prosinca zbog radova na uređenju plaže, i bit će ponovo otvoren 21. ožujka.

Hotel Jadran je, kako nam kažu iz odjela marketinga, poslovni hotel, i kao takav nema organiziran novogodišnji doček. – Imamo malo upita gostiju za novogodišnju noć, a rezervacija još nema – Inače, dvokrevetna soba u Hotelu Jadran košta 764 kune.

U Heritage Life Palace Hotelu zadovoljni su interesom gostiju. -S obzirom na to da je hotel otvoren tek nešto više od pet mjeseci, a Šibenik je destinacija koju gosti tek otkrivaju, zadovoljni smo razinom popunjenosti za božićne i novogodišnje praznike. Za novogodišnje praznike situacija je već sada vrlo dobra što se popunjenosti tiče. Očekujemo da će se i ostatak kapaciteta popuniti budući da i upita i najava dolazaka ima. Slobodno je nešto smještajnog kapaciteta koji čuvamo za naše stalne goste, te vjerujemo da će se kroz nekoliko dana i zadnje sobe popuniti –

heritage bozic

Inače, cijene soba kreću se od 101 eura u Classic sobama, a gostima su se približili i specijalnim paket aranžmanima prilagođenim gostima iz unutrašnjosti naše zemlje te tradicionalnim tržištima poput Slovenije, Austrije i Njemačke. – Uglavnom se radi o individualnim gostima kojima nudimo usluge u samom objektu, ali i obilazak grada Šibenika s posjetom kulturno-povijesnim znamenitostima grada – kažu u hotelu.

heritage bozic1

Za Šibenčane su priredili pogodnosti u kavani Palace gdje se mogu kušati originalnih kolača i slastica po povoljnim cijenama i specijalnim akcijama.

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.