BLAMAŽA VODSTVA HNK ŠIBENIK: Oduzet bod zbog nastupa Duje Ćalete jer nije imao 16 godina

U moru problema HNK-a Šibenika stigao je još jedan. Klubu sa Šubićevca Povjerenstvo Druge nogometne lige oduzelo je jedan bod. Razlog je nastup igrača Duje Ćaleta – Cara u utakmici prvog kola protiv Radnika u Sesvetama. Naime, navedeni igrač zaigrao je na toj utakmici s nepunih 16 godina. Nevjerojatno zvuči da nitko iz vodstva šibenskog drugoligaša, ni direktor kluba Marko Karađole, ni ostale relevantne osobe koje brinu o sportskim iskaznicama,  nije znao da u seniorskoj momčadi, bez obzira na rang natjecanja, ne može nastupiti igrač koji nije navršio 16 godina. Stoga, moramo ih poučiti da prema nogometnih propisima za seniorsku momčad može nastupiti igrač koji je napunio 16 godina i to sa specijalističkim liječničkim pregledom. Toliko o propisima.

PRIJETI I SUSPENZIJA

Inače, Šibenik je ponovno  suočen s problemom suspenzije jer je istekao rok od mjesec dana  u kojem je klubu sa Šubićeva i Hajduku bilo dopušteno igranje utakmica. Šibenčani su uputili zahtjev da se suspenzija ponovno odgodi za mjesec dana, a Disciplinska komisija HNS -a traži za to suglasnost vjerovnika kluba. Odluka mora biti donesena do četvrtka poslijepodne, nakobn čega se znati hoće li ova dva dalmatinska nogometna kluba  moći igrati predstojeće prvenstvene utakmice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.