‘BOJKOTIRAJTE TURBOFOLK’: To je personifikacija agresorske vojske!

Sveopćoj stagnaciji, mogli bismo reći i nazadovanju Vodica, kao grada i turističke  destinacije, svjedoči i zabavna ponuda ovoga ljeta. Naime, svjedoci smo događaja od subote 14. srpnja kada je srpska ‘turbofolk’ pjevačica Seka Aleksić nastupala u vodičkoj Hacijendi. Svjesni smo da, kao turistička destinacija, trebamo gostima ponuditi raznolike zabavne sadržaje kako bi Vodice ostale konkurentne u turizmu, ali ovakvi sadržaji prelaze granicu dobrog ukusa – stoji u priopćenju Gradske podružnice HSP-a Vodica.

ATAK NA DOSTOJANSTVO

Takav nastup vodički HSP-ovci drže provokacijom i direktnim atakom na dostojanstvo svih Vodičana, a napose hrvatskih branitelja.

– Zar smo zaboravili da su gotovo na istom mjestu u rujnu 1991. godine vodički dragovoljci predvođenim Antom Juričevim Martinčevim – Bobanom herojski zaustavili prodor tenkova agresorske JNA u Vodice, te time obranili ovaj dio svetog hrvatskog tla, a o čemu svjedoči i velebni spomenik? – pitaju su ‘vodički pravaši’. Za većinu Vodičana, kao i hrvatskih branitelja spomenuta pjevačica, odnosno njezina glazba, navodi se u priopćenju, personifikacije je te agresorske vojske i više je nego žalosno da danas takva glazba prolazi tamo gdje njihova vojska 1991. godine nije mogla. Nažalost, ovim primjerom su se poveli i klubovi u centru našeg grada gdje ovog ljeta nastupaju srbijanski tzv. pjevači.

POZIV NA BOJKOT

Da provokacija bude veća, nastupat će niti stotinu metara od spomenika poginulim vodičkim braniteljima. Ovakav repertoar možda bi bio primjereniji nekom zaselku istočnih nam susjeda, a ne (nekada) gradu biseru hrvatskog turizma. Tim putem se i turistima daje lažna i loša slika o Hrvatskoj i hrvatskoj kulturi. Sva ovakva događanja snižavaju reputaciju hrvatskom turizmu i vrijeđaju hrvatske građane koje ‘turbofolk’ glazba asocira na četničku agresiju i ratna stradanja.

– Zbog svih branitelja stradalih u Domovinskom ratu i svih hrvatskih žrtava pozivamo sve čestite građane i branitelje grada Vodica da bojkotiraju dolazak u klubove koji ugošćuju ‘turbofolk’ pjevače, jer ponos je ono što nam nitko ne može oduzeti – zaključuju se u priopćenju HSP-a Vodica, kojeg potpisuje predsjednik Gradske podružnice Krešimir Boršić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.