Branko Peran novi upravitelj zatvora na splitskim Bilicama

Branko Peran, bivši ravnatelj Uprave za zatvorski sustav, danas postaje novim upraviteljem Zatvora u Splitu. Potvrdio nam je to čovjek kojeg je Perana zamijenio na mjestu ravnatelja Uprave za zatvorski sustav, Ivica Šimac.

– Da, istina je, Branko Peran novi je upravitelj splitskog zatvora na Bilicama. Nadam se da će, na temelju svog iskustva, uspješno obavljati tu dužnost te da ćemo dobro surađivati – kazao nam je Šimac u telefonskom razgovoru. Na pitanje je li Peranovo imenovanje bila njegova odluka, Šimac demantira.

ODLUKU DONIO MINISTAR

– Ne, ministar je taj koji odlučuje o imenovanju zatvorskih upravitelja, a imenovanje Branka Perana dogovoreno je nakon njegovog susreta s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem – poručio je Šimac dodajući kako ga odluka nije mimoišla, no donesena je prvenstveno nakon razgovora Perana i Miljenića na kojoj je dogovoreno da se Šibenčanina ‘ostavi u sustavu’, a Split je bilo idealno rješenje budući da je blizu Peranovom rodnom gradu. Ipak, poznavaoci prilika ističu kako se Peranovo imenovanje ne može tumačiti nikakvom nagradom, budući da je riječ o velikom zatvorskom kompleksu koji grca u problemima.

Iako su Šimac i Peran, obojica Šibenčani te obojica bivši načelnici Policijske uprave šibensko-kninske razlikuje ih političko opredjeljenje. Dok je Peran blizak HDZ-u, Šimac je nekadašnji član SDP-a i HNS-a.

RAZLIČITI POLITIČKI SVJETONAZORI

– Naš politički svjetonazor nije važan u obavljanju ovih dužnosti – naglašava Šimac.

Spomenimo kako će Peran na Bilicama zamijeniti dosadašnju upraviteljicu Đuliju Katić koja je uredno obavljala svoje dužnosti pa se, tvrdi Šimac, ne može tumačiti kako je do smjene došlo jer je ona u nečemu pogriješila.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.