Branko Smrček: Nismo zadovoljni organizacijom proslave Rujanskog rata

Kroz Udrugu branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije od 2001. godine do danas prošlo je 900 članova, asamo u ovoj godini izdana je 371 nova iskaznica, kazao je predsjednik Udruge Branko Smrček na večeras održanoj skupštini.  Naglasio je kako se diči brigom udruge za branitelje i rješenjem njihovih životnih problema, a važnim je  istaknuo radne terapije u masliniku u zaleđu Pirovca.

BROJNE MEDALJE BRANITELJSKOM MASLINOVOM ULJU

– Rezultati terapija u našem masliniku su osam zlatnih medalja, dvije brončane i jedna srebrna za kvalitetu maslinova ulja. Radnih terapija ne bi bilo da Ministarstvo branitelja svake godine ne izdvoji 30 tisuća kuna – napomenuo je Smrček.  Čelnik Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a osvrnuo se i na pojedinosti s kojima nisu zadovoljni.

– Nismo zadovoljni zato što se nekim braniteljima nezakontio oduzimaju statusi. Primjerice, jednom u Šibeniku, specijalcu koji na Velebitu demobiliziran, potom je otišao u Ameriku gdje se oženio, a država mu do danas nije vratila braniteljski status. Dobio je braniteljske udjele, ali ih nije mogao prodati jer mu je oduzet status branitelja. Tko je bez obrazloženja oduzimao braniteljima status? Netko od lokalnih šerifa, ali se vlast ne želi kompromitirati i otkriti tko je ta osoba – ustvrdio je Smrček.

Spomenuo je kako jedan branitelj čeka duge četiri godine da mu Grad Šibenik dodijeli zemljište za gradnju kuće, a nezadovoljni su i komunikacijom s psihosocijalnim centrom u Šibeniku koja je, vele, izostala.

NEZADOVOLJNI ORGANIZACIJOM OBLJETNICE RUJANSKOG RATA

– Nismo zadovoljni niti organizacijom obljetnice Rujanskog rata. Za to smo krivi i mi, i grad i županija. Ne može se organizirati Rujanski rat ako sastank sazovete 5. rujna, a proslava počinje 16. rujna. Dužnost je politike da okupi branitelje, jer ako nećemo to slaviti, i prenijeti na mlađe generacije dogodit će se da, kada mi umremo, nitko neće  znati kako je nastala Republika Hrvatska – poručio je večeras Smrček.

Skupštini Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a prisustvovao je Mladen Lončar, načelnik sektora za psihosocijalnu i zdravstvenu skrb Ministarstva branitelja.

–  Zahvaljujem što ste u tenisicama i s krunicom u ruci zaustavali 1991. Ratka Mladića baš tu na ovim prostorima – kazao je okupljenima Lončar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.