Brešanova ‘Svećenikova djeca’ nominirana za Najbolju europsku komediju!

Hrvatski film ‘Svećenikova djeca’ u režiji Šibenčanina Vinka Brešana i produkciji INTERFILMA nastao po istoimenoj drami Mate Matišića, osvojio je nominaciju Europske filmske akademije u kategoriji Najbolja europska komedija

Nominacije za Najbolju europsku komediju osvojili su i filmovi ‘Sve što trebaš je ljubav’ redateljice Susanne Bier, ‘Putnici ljubavnici’ Pedra Almadovara te ‘Dobro došli, Predsjedniče!’ Riccarda Milania. Europska filmska akademija objavila je nominacije u subotu, 9. studenog na Festivalu europskog filma u Sevilli.

Do sada su nominacije za Europsku filmsku nagradu osvajali hrvatski filmovi ‘Krhotine’ Zrinka Ogreste (1991) i ‘Ta divna splitska noć’ Arsena Ostojića (2003.) u kategoriji ‘najbolji mladi europski film’.

Nominacija ‘Svećenikove djece’ za Najbolju europsku komediju je jedan od najvećih međunarodnih uspjeha hrvatske kinematografije. ‘Svećenikova djeca’ imati će kino distribuciju u Italiji, Norveškoj, Islandu, Poljskoj, Španjolskoj, Švedskoj, Brazilu, Južnoj Koreji i SAD-u koja će započeti tijekom 2014-te godine. Time su ‘Svećenikova djeca’ jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznih kulturnih proizvoda.

Dodjela Nagrada europske filmske akademije održat će se 7. prosinca 2013. na svečanosti u Berlinu, kojoj će prisustvovati svi značajni europski filmski redatelji i producenti kao i europske glumačke zvijezde, a samu dodjelu prenosit će televizije u 80 zemalja širom svijeta.

IZVOR: Tportal.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.