Brojna događanja u Šibeniku tijekom ‘Noći knjige’ 23. travnja

Dana 23. travnja, na Međunarodni dan knjige i autorskih prava, po prvi put u Hrvatskoj bit će održana manifestacija ‘Noć knjige’. Zamišljena kao mlađi brat  popularne ‘Noći muzeja’,  ovoj kulturnoj manifestaciji pridružit će se i šibenski predstavnici. Od 18 sati do 1 sat poslije ponoći ‘Noć knjige’ biti organizirana u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ te knjižari Matica.

STRAŠNE PRIČE UZ VOŠTANICE

 Šibenska knjižnica do jedan sat u noći održat će niz programa pa će tako Šibenčani moći  naučiti ponešto o šišmišima kroz predavanje ‘Šišmiši – jedini sisavci letači’ te predstavljanje knjige Šišmiši ‘Nacionalnog parka Krka’, autora dr.sc. Drage Marguša.

Za najmlađe od 19 sati bit će upriličena edukativna radionica ‘Dajmo više za šišmiše’ i predstavljanje slikovnice o šišmišima. Organizatori će posebnu atmosferu napraviti od 20 sati kada će se uz svjetlost voštanih svijeća pričati strašne priče. Iza toga, oko 21 sat predviđeno je predstavljanje zvučnih knjiga Milivoja Zenića ‘Stari Šibenik: kalama, skalama i butama’ i ‘U pohvalu od grada Šibenika’.

DRUŽENJE S IVOM BREŠANOM I PEROM MIOČEM

Bogat program sve posjetitelje očekuje iza 22 sata kada će nastupiti pjevački zbor Gimnazije Antuna Vrančića, a mislilo se i na filmofile koji će od 23 sata moći pogledati film Čuvar stanice Thomasa McCarthyja. Knjižnica će izložiti i zbirku kuharica iz svoga fonda, uz poneko iznenađenje.

Zanimljiv program pripremili su i u knjižari Matica, smještenoj iznad Medulićevog trga. Od 20 sati tamo će gostovati šibenski profesori Ivo Brešan i Pero Mioč, a sve će dodatno začiniti prigodne akcije i popusti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.